Stuur ons een berichtje

Indian Askin is terug en Chino vertelt erover tijdens KINK IN TOUCH: 'Ik spreek ze nog elke week'

Op 5 oktober 2020 kwam het bericht naar buiten dat de Nederlandse band Indian Askin in de huidige hoedanigheid zou stoppen en dat frontman Chino Ayala zou nadenken over hoe verder te gaan onder die naam. Inmiddels is er nieuwe muziek op komst, en kwam hij langs tijdens KINK IN TOUCH om te praten over het nieuwe werk en de toekomst.

NIEUWE VORM INDIAN ASKIN

Het laatste teken van leven van Indian Askin kwam op 5 oktober 2020. Op de social media van de band was te lezen dat de band in de huidige hoedanigheid stopt. Chino heeft lang nagedacht hoe verder te gaan met de band, en is inmiddels elke week op de Instagram pagina van de band te zien met een nieuwe song binnen 1 minuut. 

"Ja het was een beetje een dramatisch bericht, zo hebben we het nooit bedoeld, want we zijn nog steeds vriendjes enzo", vertelt Chino: "Er staat helemaal niet dat ik ga stoppen ofzo, het is maar net hoe mensen het willen lezen. Iedereen wilde wat anders doen, het was allemaal teveel, COVID was al bezig en we moesten ons concentreren op andere dingen". Het bericht betekent ook niet dat de oud-bandleden niet meer betrokken zijn bij Indian Askin. "Ik spreek ze nog steeds elke week, en ze spelen stiekem misschien wel of niet op het nieuwe album. Daar kan ik nog niet teveel over zeggen, maar bij deze, een sneak preview", aldus de frontman.

STOPPEN

Het was niet direct zeker dat er een doorstart kwam van de band Indian Askin. Zoals Ayala vertelt: "Het werd op d'n duur allemaal een beetje een herhaling van 2016, toen we ook zoveel hebben gespeeld met de band, en voor je het weet verlies je jezelf. Ik was veel aan het drinken enzo, en ben mezelf best wel kwijt geraakt. Ik wilde op een gegeven moment stoppen. Ik dacht: had ik maar een vak geleerd. Corona was een soort reset. En nu weet ik wat ik wil. Ik wil alleen maar muziek uitbrengen en weer spelen."

De eerste nieuwe show van Indian Askin, in een soort solo-punk set staat gepland voor vrijdag 4 maart. En dat is de start van veel meer plannen voor later dit jaar.

MINUUTJES

Er is al veel nieuw geluid van Indian Askin te horen. Op Instagram staan korte, nieuwe ideeën. "Sommige van die minuutjes ben ik aan het editten als een nieuwe song.bIk maak vaak al sfeeropnames van hoe ik denk dat muziek moet worden, maar nu is het direct online, zodat iedereen dat kan horen of zien. Dit zijn demo's die ik denk ik voor volgend jaar alvast maak, maar ik ben inmiddels al anderhalf jaar bezig met een album. Ik weet hoe het album moet heten Lonely Citizen, en dat het moet afsluiten met Stranger. Ik kan niet vertellen wanneer, maar het komt eraan."

KINK IN TOUCH WITH: Indian Askin

Het eerste interview met Indian Askin in lange tijd was tijdens KINK IN TOUCH, de avondshow waar je elke maandag t/m donderdag de beste nieuwe muziek hoort, en gesprekken met de KINK artiesten. Bekijk het gesprek tussen Chino en KINK-dj Jasper Leijdens hieronder helemaal.

Datum

4 maart 2022

SHARE

NU op KINK

Nothing But Thieves

Oh No :: He Said What?

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje