Stuur ons een berichtje

In Touch With... Yannis Philippakis, frontman van Foals en Yannis & The Yaw

Je kent Yannis Philippakis misschien als frontman van KINK Icon Foals, en tegenwoordig is hij ook druk met zijn soloproject: Yannis & The Yaw! KINK-dj Jasper Leijdens sprak Yannis erover tijdens KINK In Touch!

Jasper en Yannis praten o.a. over hoe het is om te leven voor je creativiteit en hoe Yannis zich daarop kan focussen zonder afleiding. Ze spreken over het soloproject dat hij nu is gestart: Yannis & The Yaw, en Yannis stelt ons nog even gerust: Foals gaat ook wel weer een nieuwe plaat maken hoor. Op deze solo plaat werkt hij samen met afrobeat legende Tony Allen. De bandleden van Foals luisterden samen vroeger al naar Tony Allen platen, dus voor dit soloproject wilde Yannis heel graag met hem samenwerken. De muziek werd opgenomen in een studio in Parijs die is blijven hangen in de jaren 70, en daar hing dus een heel bijzondere sfeer. Verder deelt Yannis met Jasper wie er na Tony nog op zijn samenwerkingen verlanglijstje staan. 

Op 30 augustus verschijnt de Yannis & The Yaw EP Lagos Paris London, en de eerste single daarvan, 'Walk Through Fire' hebben we op KINK gedraaid als KINK XL. Hoe voelde Yannis zich na het horen van de reacties op deze eerste single?

00:00
10:40

KINK IN TOUCH

Luister elke maandag t/m donderdag tussen 19:00 en 23:00 uur naar KINK In Touch om de beste nieuwe muziek te ontdekken, en voor meer van dit soort gesprekken met KINK artiesten!

Datum

4 juni 2024

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje