Stuur ons een berichtje

High Hi: "Over een week is het fiesta"

Donderdag was eigenlijk een klein beetje de dag van Dieter, Anne-Sophie en Koen. Zij vormen namelijk de band High Hi en op 4/20 waren zij te gast bij Jasper Leijdens in KINK IN TOUCH. Daar speelde ze hun nieuwe muziek live en deden ze een hele toffe cover!

Op 4 april wordt wereldwijd de 'tegencultuur' gevierd, wat inhoudt dat op veel plekken mensen een joint op steken. En als je op die dag de band High Hi bent, dan moet je dat eigenlijk vieren. "We zijn nu in Nederland, dus dat is eigenlijk al het beloofde land ervoor", grapt drummer Dieter Beerten er over. Maar het vieren van de tegencultuur is niet de rede dat het Belgische trio naar de KINK Studio is afgereist. Ze komen namelijk om muziek te spelen van het nieuwe album dat komende week uit komt! "Het is zalig om met het album naar buiten te gaan", zegt frontvrouw Anne-Sophie Ooghe. "We hebben zo lang moeten wachten, want het is al lang klaar. Dus we zijn super exited".

BIJNA FIESTA

Dat de band zo lang heeft moeten wachten heeft (uiteraard) te maken met Corona. Het vorige album kwam namelijk vlak voor de lockdown uit, en daar zat de band niet nog een keer op te wachten. "Het was in december vorig jaar al klaar", vertelt Dieter. "Maar we wilde niet nog eens een coronaplaat."

En dus werd er gewacht. Lang gewacht. "Toen we het vorige album uitbrachten, wisten we nog niet wat er ging gebeuren", legt bassist Koen Weverbergh uit. "Voor hetzelfde geld was het drie weken later fiesta geweest. Maar het bleef duren en dat gaf enige stress." Gelukkig voor de band werd het vorige album wel goed opgepakt, maar die stress wilde het trio dit keer voorkomen. "Maar, over een week en twee dagen is het fiesta!" aldus Koen.

COVER

En hoewel het dus nog heel even wachten is, kan High Hi niet wachten om het nieuwe werk ook live ten gehore te brengen. Zo staan ze op 1 mei in de Ancienne Belgique, de legendarische concertzaal in Brussel. "Daar hebben we heel veel zin in, heel spannend", aldus Anne-Sophie. Toch hoeven we één ding niet te verwachten van de band. In eerdere optredens wilde ze hun eigen nummers nog wel eens mixen met bijvoorbeeld muziek van Eminem. "Daar zijn we inmiddels mee gestopt", vertelt Dieter. Ook omdat de band niet perse fan is van covers. "We hebben er altijd heel veel stress voor", legt Anne-Sophie uit. "We willen het heel erg goed doen namelijk". Maar ondanks die stress waagde de band zich toch aan 'Everybody's Changing' van Keane. En dat klonk te gek!

Datum

22 april 2022

SHARE

NU op KINK

Kings Of Leon

Don't Matter

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje