Stuur ons een berichtje

Hideous

Hideous op Werchter: "Wat een mop, ze dachten dat we een band waren"

Als een droom! Ze hebben inmiddels twee tracks officieel uitgebracht, maar toen ze gevraagd werden om op Rock Werchter te spelen, hadden ze er pas één. Sterker nog, KINK Future Icon Hideous had pas drie liedjes geschreven. "We waren er nog niet klaar voor".

Het idee ontstond op een dronken avond in Gent. "We wilde gewoon muziek maken", laat zanger Guillome Lamont weten. En dat plan werd gevolgd. Met leden van RHEA, Ramkot, Kids With Buns en Roméo Elvis werd gewoon muziek gemaakt, totdat die ene vraag kwam: Of ze op Werchter kwamen spelen? "Werchter is nooit een plan, dat is altijd een droom", zegt gitarist Tim Leyman, maar deze droom kwam wellicht wel te vroeg?

"Dajo, Victor en Tim ook een beetje wilde het eerst niet doen", vertelt Guillome. "En dat snap ik heel goed, want eigenlijk waren we er niet klaar voor." "Wij bestonden bijna letterlijk nog niet en toen kwam de vraag of we Werchter willen doen", vult drummer Dajo Vlaeminck aan. "Dus eerst zeiden we, we doen het niet", vertelt bassist Victor Defoort verder. "Maar tien minuten later zeiden we al let's go! Laten we dat gewoon doen en let's make it work!"

TE VROEG

Een belofte die ze waar maakte! Want tijdens het optreden werd er flink gemoshed, gecrowdsurft en zelfs meegezongen (toch knap met maar twee uitgebrachte liedjes). Sterker nog, de band zelf vond dat er te vroeg gepiekt werd. "We hadden beslist met de band wanneer ik ging spreken", vertelt Guillome.  "En ik heb mijn momentje nog voor de laatste twee nummers en dacht, ik ga het publiek nog een keer opzwepen. Maar ik had niet verwacht dat ze compleet mee zouden zijn. En wij beginnen met de één na laatste song en iedereen begint gelijk te moshpitten, terwijl dat helemaal geen nummer is om dat te doen. Toen dacht ik wel, Oei, ik heb weer iets verkeerd gedaan. Maar eigenlijk was dat de max."

Helaas zorgde het er wel voor dat de zanger niet zelf nog even het publiek in kon. "Ik had afgesproken om het laatste nummer in het publiek te gaan. En ik was zo overwhelmed van de reactie die we kregen, dat ik gewoon heb blijven staan en gewoon heb genoten. Ik denk ook niet dat ik er nog tussen zou geraakt zijn."

MOP

Stralend zitten de leden van Hideous backstage en gitarist Tim laat ook weten dat hij nu eerst gaat nagenieten van vandaag. En dan kan de blik op een eventuele plaat gericht worden. "De set die we vandaag hebben gespeeld daar zitten songs tussen die we nog moeten opnemen en die zullen zeker op een plaat kunnen", aldus bassist Victor. "Goh, we hebben op Rock Werchter gespeelt", verzucht Tim niet veel later. "Ja, wat een mop was dat", reageert Guillome. "Iedereen stond daar en dacht dat we een band waren!"

Datum

8 juli 2023

SHARE

NU op KINK

Bloodhound Gang

Fire Water Burn

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje