Stuur ons een berichtje

Het rauwe verhaal over hoe de jeugd met 'no future' uitgroeide tot de band Sex Pistols zie je in de Disney + serie 'Pistol'!

Op woensdag 6 juli verschijnt er een zes-delige serie over het tumultueuse verhaal van Sex Pistols op Disney+. KINK-dj Mick Hummel was in Londen op de premiere van 'Pistol' en sprak daar met de cast en crew.

PISTOL

God Save The Queen stond een paar weken geleden na 25 jaar eindelijk op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk. Dat had eigenlijk alles met het jubileum van koningin Elizabeth te maken, maar laten we zeggen dat het ter ere van de lancering van deze Disney + serie was. In de serie Pistol zien we het verhaal van de band die in de 70's in het Verenigd Koninkrijk verantwoordelijk was voor een rock and roll revolutie waardoor niet alleen de muziek, de mode, maar de hele maatschappij voorgoed veranderde: Sex Pistols. In 6 afleveringen van een uur zien we hoe de band ontstond, en de wereld opschudde.

Waar de namen Sid en rotten vandaan komen, het vechten op hun eerste optredens, hoe David Bowie een inspiratie was voor de band, modeontwerper Vivienne Westwoud met haar 'SEX' winkel waar de band min of meer ontstond, je ziet het allemaal in 'Pistol'.

John Lydon (Johnny Rotten) heeft al meedere keren laten weten dat hij het niet eens is met deze serie. Hij zei in een interview: “It’s dead against everything we once stood for. The only thing you’ve got of value in your life, and you’re going to cheapen that because you want an extra fiver? Not much of a human being there.”, en wilde ook niet toestemming geven om de muziek van Sex Pistols in de serie te gebruiken. De andere nog levende Pistols Paul Cook and Steve Jones waren aanwezig bij de wereldpremière in Londen, en gaven daarmee wél hun goedkeuring aan de serie.

MICK SPRAK DE CAST EN CREW, EN ZAG DE EERSTE AFLEVERINGEN

Wie ook aanwezig was bij die premiere is KINK-dj Mick Hummel. Hij sprak daar met acteurs Anson Boon (Johnny Rotten), Louis Partridge (Sid Vicious), en Jacob Slater (Paul Cookr). Jacob speelde voor hij ging acteren al in de band Wunderhorse, maar de rest van de cast had weinig tot geen ervaring met het bespelen van een instrument. Midden in de pandemie werd er een 'bandcamp' georganiseerd, waar iedereen een aantal weken achter elkaar onder begeleiding van Karl Hyde en Rick Smith van de band Underworld leerde hoe ze live muziek moesten maken. Want in alle scenes die je in de serie ziet waarin de band muziek maakt, hoor je de acteurs live spelen!

Afgelopen weekend hoorde je in een speciale editie van KINK's Streaming Service het gesprek dat Mick met de jongens had. Hierin vertelden ze o.a. over dat band camp, over wat er nodig is om er helemaal uit te gaan zien als de Sex Pistols, en hoe ze hopen dat de jonge generatie door deze serie geinspireerd wordt.

Gemist? Hieronder luister je het terug!

00:00
00:00

CRAIG PEARCE

Criag Pearce (Moulin Rouge, Elvis) kwam op het idee van deze serie. Hij las het boek Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol geschreven door Sex Pistols gitarist Steve Jones, en was daardoor zo gefascineerd dat hij besloot er een serie van te maken. Bekijk hieronder het hele gesprek dat Mick met Craig Pearce had in Londen, waarin hij vertelt over de boodschap achter de serie, hoe hij regisseur Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) bij het project betrok, wat hij hoopt dat jongeren er van opsteken, en wat er allemaal bij kwam kijken om het verhaal van Steve Jones om te zetten naar een serie.

WIN SEX PISTOLS VINYL

Om woensdag de release van Pistol in Nederland te vieren maak je bij KINK kans op een toffe limited edition vinyl van Sex Pistols! Luister woensdag naar KINK om te horen hoe je die wint.

KIJKEN?

De serie Pistol is al een tijdje te zien in Engels sprekende landen, en zie je vanaf komende woensdag 6 juli ook in Nederland op Disney+!

Datum

5 juli 2022

SHARE

NU op KINK

Aerosmith

Cryin'

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje