Stuur ons een berichtje

Hannah van London Grammar: ''Ik heb een geheim Twitter account waardoor ik zie dat jullie ons enorm supporten''

Het nieuwe album van London Grammar, ''Californian Soil'' komt uit in april. In de avondshow legde KINK-dj Jasper Leijdens een zoomcall aan met zangeres Hannah Reid om haar aan de tand te voelen over de nieuwe plaat. En houdt Hannah ons in de gaten met een anoniem Twitter account?

CALIFORNIAN SOIL

2021 is het jaar van een nieuw album voor London Grammar. En net als veel albums is de release iets uitgesteld. In dit geval van februari naar april. Hannah Reid, zangeres van London Grammar: ''Ja, we hebben het helaas iets moeten uitstellen, want dat voelde goed om te doen. Maar we hopen wel dat de tijd snel gaat, zodat het album er snel is''. Inmiddels zijn singles 'Lose Your Head', 'Californian Soil' en 'Baby It's You' uit, waarop een nieuwe sound te horen is voor de band. Toch is er ook een link met debuutalbum If You Wait. ''Als je het album in z'n geheel luistert zijn er zeker liedjes die me doen denken aan ons eerste album. Ze zijn emotioneel en gaan over liefde, maar ze zijn toch positief'. En de band brengt het op een andere manier. ''Er staan zeker donkere teksten op. En ik zing over onderwerpen als feminisme en andere complexe onderwerpen, maar de muziek is anders dan eerst''. Als het album in april uitkomt ligt het al zeven maanden klaar op de plank. Hannah: ''Sommige nummers zijn al drie jaar geleden geschreven. Het maken van Californian Soil was een erg lang process. We zijn inmiddels ook al druk bezig met album vier, waarop we weer een andere sound laten horen. Maar ik  kan nu ook niet wachten totdat de hele wereld het nieuwe album kan horen!'

''Ik heb een geheim Twitter account waardoor ik zie dat jullie ons enorm supporten en draaien.''

GEHEIM TWITTER ACCOUNT

''Het is grappig dat ik je nu spreek', vertelt Hannah Reid, ''want ik heb een geheim Twitter account waardoor ik zie dat jullie ons enorm supporten en draaien. Ik zie het elke keer als onze muziek voorbij komt op KINK''. Ze heeft vooral een Twitter account om te kijken wat er gebeurt in de wereld. ''Ik tweet niet, maar ik heb een account om te zien wat Donald Trump tweette en om te zien wat er gebeurt in de wereld.'' Op het social media platform ziet ze ook direct de reacties van fans op de nieuwe mzuiek. ''Ons eerste album heeft veel mensen emotioneel geraakt. Sommige mensen zul je met nieuwe muziek minder pleasen en sommige mensen zullen het fantastisch vinden, maar daar moet je jezelf voor kunnen uitschakelen.''

''Het is fijn om iemand met frisse oren naar de muziek te laten luisteren, en er een eigen twist aan te laten geven'' - Hannah Reid van London Grammar over het werken met George Fitzgerald.

GEORGE FITZGERALD

Op het nieuwe album van de Britse band is een nieuw geluid te horen. Met dank aan producer George Fitzgerald. ''We hebben hem ontmoet toen we op de helft van het album waren. Onze A&R manager zit achter het danceplatform Ministry Of Sound en heeft ons in contact gebracht met George. Eerst stuurden we hem een paar songs, en hij raakte steeds meer bij het process betrokken. George is een geweldige man en fijn om mee te werken. Ik denk dat we zeker vaker met hem zullen werken''. Maar wat is de magic touch van Fitzgerald? ''Hij heeft dingen gedaan waar wij nooit aan zouden denken als band. Het is fijn om iemand met frisse oren naar de muziek te laten luisteren, en er een eigen twist aan te laten geven. De elektronische lijn door 'Baby It's You' is zijn ding, en veranderde de hele sfeer van de song'', aldus de Britse zangeres.

LIVE

Nu het album klaar is, is het wachten op nieuwe liveshows van de band. ''Het zal nog even duren. Maar als shows terugkomen zullen het zeker de beste shows en festivals zijn die we spelen, we moeten alleen nog even wachten''. Het voordeel is dat als de band op tour kan, iedereen het album van begin tot eind kan meezingen. Iets waar Reid naar uitkijkt. ''Dat is geweldig! Ik hoop dat het zo zal gaan. Dat moment zal heel emotioneel worden, als we shows spelen en onze fans weer kunnen zien. We missen het echt''. Aan het live tot leven laten komen van de songs wordt nog gewerkt, zeker met de nieuwe sound. ''Dat is een process waar we nu aan werken. Als we repeteren zien we hoe de nummers live tot leven komen. Het is een heel divers album. We willen zeker ook soms strijkers meenemen naar shows''. Met de nieuwe klanken zijn shows voor London Grammar bij zonsondergang bijna onvermijdelijk. ''Ik hoop het! Dat zou echt geweldig zijn. Er is geen betere sfeer te bedenken dan de momenten op festivals waarbij de zon onder gaat''. Data zijn er nog niet voor liveshows, maar Hannah belooft dat de band terug naar Nederland komt. ''We hebben wat data met potlood in de agenda staan. Het is heel lastig om te weten of ze doorgaan of niet, maar er komen zeker shows aan''.

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag hoor je op KINK de nieuwe avondshow KINK IN TOUCH met Jasper Leijdens. In KINK IN TOUCH hoor je de beste nieuwe muziek, livesessies en interviews met de artiesten die je op KINK hoort. Luister hieronder het hele gesprek met Hannah Reid van London Grammar terug.

00:00
08:25

Datum

20 januari 2021

SHARE

NU op KINK

Voicst

Everyday I Work On The Road

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje