Stuur ons een berichtje

Gebak en nieuwe muziek: IN TOUCH WITH... Pip Blom feat. Personal Trainer

Een jaar erbij, een drummer eraf en tal van nieuwe ervaringen rijker. Op haar verjaardag was Pip Blom te gast in de KINK Studio om te vertellen over het openen voor Blur, het opnemen van een nieuwe plaat en het uitbrengen van een single met Personal Trainer.

Het nieuwe album van Pip Blom verschijnt in Dit najaar. Op deze plaat staat, naast de samenwerking met Alex Kapranos van Franz Ferdinand, ook een duet met niemand minder dan Willem Smit, zanger van Personal Trainer. Onder het genot van een gebakje vertellen Pip en Willem hoe het opnameproces is verlopen. Het album is een grote koerswijziging omdat drummer Gini Cameron de band heeft verlaten. Pip en de jongens leggen wat je van het album kan verwachten. 

STRESS

Op 27 juni 2023 stond Pip Blom in het voorprogramma van Blur, wat voor de band een alles behalve ontspannen ervaring was. Ten eerste omdat het de eerste grote show was zonder drummer. De overgebleven drie leden werden aan hun lot over gelaten. Zo heeft de band een nieuw geluid geadopteerd om met een backing track de leegte te vullen die Gini heeft achtergelaten. 

Ten tweede omdat zo'n beetje alles fout ging dat fout kon gaan. Blur liep uit met de soundcheck, waardoor Pip en de jongens nog maar vijf minuten hadden om alles op orde te krijgen. Dan helpt het niet als je tot overmaat van ramp een wachtwoord vergeet. Hoe kijkt de band terug op deze avond? Je hoort het hier. 

00:00
17:28

Datum

1 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

Aerosmith

Cryin'

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje