Stuur ons een berichtje

Julia Gieskes

FOALS over Boekwinkels, Talking Heads en Tequila

Foals schoof onverwachts een plekje op in het Lowlands blokkenschema. Door het uitvallen van Florence + The Machine kwam Foals een stap dichter bij de Headline positie. Bovendien had frontman Yannis Philippakis tijd voor een uitgebreid interview met KINK-dj's Tim Op Het Broek en Jasper Leijdens.

De semi-headliner laat zich lekker in de watten leggen. Soms per ongeluk. Festivals in Nederland, Canada en Japan leveren de band diverse backstage anekdotes op. Yannis vertelt uitgebreid over buitenlandse hotel-avonturen en hoe Foals de rider (lijst met backstage voorwaarden) geregeld ververst om alles nog onvoorspelbaarder te maken. 

BEAT POETS 

Een ander voordeel van touren: de verschilende boekwinkels overal. Yannis heeft Engelse literatuur gestudeerd dus snuffelt graag door boekwinkels opzoek naar nieuwe inspiratie, varierend van de teksten van Talking Heads, tot jaren zestig beat poëzie. Beluister het hele gesprek met de Foals frontman hieronder. 

3G DE PUBCAST

Dit gesprek was als eerste te horen in de KINK Podcast 3G. Elke vrijdagmiddag duiken Tim Op het Broek en Jasper Leijdens de kroeg in om te praten over het laatste muzieknieuws. Gerst, Gasten en Gitaren!

Datum

29 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

Snow Patrol

Take Back The City

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje