Stuur ons een berichtje

Erwin Olaf

Erwin Olaf: "Als ik de realiteit wil zien, dan kijk ik wel uit het raam".

Op 20 september overleed fotograaf Erwin Olaf op 64-jarige leeftijd. Zijn werk leeft voort - niet alleen in foto's, maar ook in muziek!

Olaf maakte de iconische hoesfoto van het Tröckener Kecks album 'Met Hart En Ziel', die ook werd gebruikt voor de single 'Hart en Ziel'. "We hadden als band in 1989 een prijs gewonnen van 5000 gulden om te investeren onze carriere", herinnert Kecks-frontman Rick de Leeuw zich. "Erwin Olaf was toen nog niet zo beroemd als nu, maar we waren al groot fan van hem. Hij maakte altijd de meest bizarre foto's. Hij zei altijd 'als ik de realiteit wil zien, dan kijk ik wel uit het raam'".

ELVIS

"We hebben hem een heel brede opdracht gegeven, weet ik nog: doe iets met muziek. Hij heeft toen een mooi groot decor laten bouwen en daar een oude man in Elvis-pak in gezet", aldus De Leeuw.

Die afbeelding inspireerde De Leeuw voor het schrijven van 'Hart en Ziel'. "De foto was er eerder dan het nummer ja, dat klopt. De verwijzing naar Elvis komt er bijvoorbeeld ook vandaan. Één voor het geld twee voor de show is one for the money, two for the show. Het lied is nog altijd verweven met de artisticiteit van Erwin Olaf, daar zijn we nog altijd heel dankbaar voor. En geldt ook voor het leven van Erwin zelf. Hij deed alles met hart en ziel".

00:00
05:15

Datum

21 september 2023

SHARE

NU op KINK

Gorillaz

Cracker Island

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje