Stuur ons een berichtje

Douglas Firs maakt nieuwe single over bizarre jaar van zanger Gert-Jan

Drie jaar na het laatste album is de Belgische band Douglas Firs terug met een nieuwe single: ''What If I Can''. Geschreven door zanger Gert-Jan Van Hellemont over zijn gekke jaar 2020 waarin hij vader werd, en zijn moeder verloor. KINK-dj Jasper Leijdens sprak met hem in de avondshow KINK In Touch.

WHAT IF I CAN

Voor Douglas Firs zanger Gert-Jan van Hellemont was het afgelopen jaar een periode vol uiterstent. In KINK In Touch vertelt hij: ''2020 ging voor mij alle richtingen op. Van heel hoog naar heel laag. Het absolute dieptepunt in de familie was het overlijden van mijn moeder, en daarnaast ben ik, aan de andere kant, ook vader geworden van een kindje. Dingen die niet tegelijk moeten komen denk ik, maar afgelopen jaar was het zo''. En dat alles in een, toch al niet te makkelijk jaar. ''Je kunt er niet echt van weglopen. Een paar jaar geleden was er wel eens dramatiek in families bij vrienden waarvan ik dacht: ''dat overkomt mij nooit'', maar dit jaar was het anders.''

''Andere mensen volgen rouwtherapie of praten erover. Ik ga liever in mijn eentje in de studio zitten en muziek spelen.''

VERWERKING

De gebeurtenissen in de familie van Gert-Jan van Douglas Firs heeft hij verwerkt in muziek. ''Ik denk dat dat voor mij goed nieuws is dat ik muzikant ben, want ik ben niet de persoon die daar heel erg over praat''. De studio zorgt voor afleiding voor de Gentse zanger. ''Andere mensen volgen rouwtherapie of praten erover. Ik ga liever in mijn eentje in de studio zitten en muziek spelen. Ik moet dankbaar zijn dat ik dat heb''. En naast dat het een verwerking voor Van Hellemont zelf is, kan het ook helend werken voor de fans van Douglas Firs. Gert-Jan: ''Ja ik vermoed dat er meer mensen zoals ik zijn die niet over alles willen praten. Het luisteren naar muziek kan dan net zo goed zijn''. Bij de track 'What If I Can' is ook een bijna acht minuten durende videoclip gemaakt. ''Ik ben er blij mee! Het is in een prachtig gebouw in Gent waar ik al tijden iets mee wilde doen, en dat is nu eindelijk gelukt''.

2021

What If I Can van Douglas Firs is een voorproefje voor wat er dit jaar aankomt. De Frontman vertelt: ''Er komt een album aan! Dit was eigenlijk maar een teaser, en ik ben best geschrokken van de hoeveelheid aan reacties, de song wordt overal goed opgepikt. De sound van de plaat is er al wel in te horen. Het moet uitkomen in de zomer van 2021''. Als het een beetje meezit wordt het album ook live gespeeld in Nederland dit jaar. ''Ik hoop dat we snel weer naar Nederland kunnen komen'', vertelt de zanger.

 

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag hoor je de nieuwe avondshow op KINK. In KINK In Touch laat Jasper Leijdens je de beste nieuwe muziek horen, krijg je livesessies te horen en spreekt hij met de artiesten van KINK. Luister hieronder het interview met Gert-Jan van Douglas Firs terug.

00:00
04:42

Datum

3 januari 2021

SHARE

NU op KINK

Red Hot Chili Peppers

Scar Tissue

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje