Stuur ons een berichtje

Jelmer de Haas

Dit was Grasnapolsky 2024!

Grasnapolsky 2024: een weekend vol muzikale ontdekkingen en… zon! Afgelopen weekend hebben we je op de KINK socials meegenomen naar de weilanden van het pittoreske Scheemda waar ook interviews hebben plaatsgevonden met de KINK approved-artiesten. Die interviews hoor je binnenkort op KINK, hieronder lees je alvast een kort festivalverslag!

OVER HET FESTIVAL

Een weekend lang muziek, kunst en expedities op een unieke locatie in het kleine dorpje Scheemda: op Grasnapolsky word je elk jaar verrast. Elk jaar komt een breed palet aan artiesten en nieuwe ontdekkingen voorbij waarbij je zowel indie als elektronische muziek hoort. Daarnaast neemt het programma van het festival de omgeving mee om zo de verbinding met het verhaal van deze locatie naar voren te brengen. Fabriek De Toekomst is een oude strokartonfabriek die met de prachtige bouw en lichtinval een magische plek vormt voor live muziek en kunst. 

GRASNAPOLSKY 2024

Eerder maakten we een lijstje KINK Approved artiesten bekend die op het festival Grasnapolsky gingen optreden en je wat ons betreft niet mocht missen. En afgelopen week was het zover: Grasnapolsky 2024! Voor de officiële opening van Grasnapolsky in Scheemda begon het festival donderdag al op het bungalowpark in The Black Box waar Bowl het publiek alvast goed opwarmde. Het festivalterrein bij De Fabriek opende op vrijdag, waar overdag de zonnestralen door de kleine ramen naar binnen vielen bij de show van Dressed Like Boys. ’s Avonds was het gebouw kleurrijk verlicht tijdens het optreden van Personal Trainer, waar de micstands door het publiek heen crowdsurften. Naast het muzikale programma heeft Grasnapolsky een breed randprogramma: van kunstexpedities tot talks over de omgeving, stoelendansen en secret shows.

KINK INTERVIEWS

Op zaterdag en zondag sprak KINK-dj Jasper Leijdens verschillende artiesten bij de speciaal ingerichte KINK-hoek in De Bolkokers - het festivalhart van De Fabriek. Op zaterdag kwamen zowel neomi als de jongens van TAXITAXI bij hem langs. TAXITAXI had De Hollander flink op zijn kop gezet met hun stevige Nederlandstalige punk anthems, maar een paar uur later was het muisstil in De Hollander voor Bobbi Lu. Ook Kick van Teddy’s Hit kwam bij Jasper langs, die dit weekend bij drie verschillende acts op het podium voorbij kwam: vrijdag bij Personal Trainer, zaterdag bij Teddy’s Hit en bij de surprise act in De Machinekamer: Parker Fans. Sarah Julia openden de laatste festivaldag met hun hemelse stemmen in Het Verzendlokaal en later op de dag kwamen ook Hiqpy en Vampire Boyfriend bij Jasper langs.

Enthousiast geworden voor Grasnapolsky? Zet 7, 8 en 9 maart 2025 alvast in je agenda! De interviews met de KINK-approved artiesten hoor je de komende weken terug bij Jasper tijdens KINK In Touch tussen 19:00 en 23:00 uur op KINK.

Datum

12 maart 2024

SHARE

NU op KINK

Coldplay

Yellow

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje