Stuur ons een berichtje

Stefan Koopmanschap

Grasnapolsky 2024: deze acts zijn 'KINK Approved'!

Het festival Grasnapolsky maakte vandaag hun blokkenschema bekend. Een mooi moment om een aantal acts uit die line-up te bekronen met het stempel 'KINK Approved'! KINK-dj Jasper Leijdens maakte deze KINK Approved selectie donderdagavond bekend, en stelt de acts hieronder aan je voor.

SARAH JULIA

De twee mooiste stemmen in Nederland van de afgelopen tijd komen van Sarah Julia. De eerste single al veel gedraaid op KINK en de twee zusjes zorgen met de band voor een ultiem rustmoment. Als je houdt van Phoebe Bridgers, Big Thief of Joni Mitchell dan ga je dit ook te gek vinden op Grasnapolsky!

DRESSED LIKE BOYS

Jelle DenTurck kennen we bij KINK al jaren als Dirk. In het nieuwe project Dressed Like Boys laat 'ie meer dan ooit zijn prive verhaal los. Gezien bij The Haunted Youth in het voorprogramma, en verwacht een show die muzikaler is dan ooit. Hij zingt over de zoektocht naar zijn persoonlijke vrijheid, over zijn dierbaarste vrienden, zijn homoseksualiteit en relatie, maar gaat ook lelijke thema’s als gaybashing niet uit de weg. Persoonlijker en breekbaarder wordt het niet.

NÉOMÍ

Wie is er de afgelopen jaren niet betoverd door neomi? Van Eurosonic tot binnenkort het grote South By South West in Amerika. De wereld is klaar voor 'onze' neomi. Ze is namelijk half Surinaams/half Nederlands! neomi werkte al met producer Edd Hartwell (Tom Walker, Birdy, Tom Odell), en als je een voorproefje wil van wat je op Grasnapolsky kan verwachten, check dan hierboven hoe ze een van haar nummers live deed in de KINK studio!

HIQPY

De band Hiqpy heeft (nog steeds) geen release in de wereld maar is wel DE Nederlandse band waar een enorme buzz omheen hangt. Ze speelden al een akoestische sessie bij KINK IN TOUCH en doen iets met instrumenten wat je nooit eerder zag. Spannend, sexy en muzikaal enorm sterk. Verwacht een mix van ruige, grunge-geïnspireerde texturen verweven met invloeden van stoner rock.

VAMPIRE BOYFRIEND

Zoek je het Nederlandse antwoord op Boygenius? Dan kom je terecht bij Vampire Boyfriend. Ook al zo'n spannende naam waar nog geen releases van te vinden zijn naast wat demo's. Live gezien op Left Of The Dial en het is meer dan veelbelovend!

BOWL

Een show van BOWL is altijd een feestje. Tijdens het eindfeest van de Popronde in de Melkweg was dit al een live sensatie met chaos en catchy gitaar tunes. Must see!

TEDDY'S HIT

Al sinds 2015 gaat het bij de Amsterdamse band Teddy’s Hit moeiteloos als het gaat om het schrijven van indie liedjes. Na ruim vijf jaar ervaring vonden de Amsterdammers het tijd voor een debuutalbum. Painters kwam begin 2021 uit op het label van Tim Knol; I Love My Label. Daarna is de band Teddy's Hit er voor de buitenwereld even tussenuit geweest maar nu komen ze sterker terug dan ooit met het tweede album Scratch. Het is dansbaar, je hoort invloeden van Pavement tot Parquet Courts. Goed dat Kick kiest om Personal Trainer even achter zich te laten, want Teddy's Hit is nodig in de wereld!

 

 

TAXITAXI

Wat krijg je als je drie mega talentvolle gasten uit Groningen met teveel energie bij elkaar zet? TAXITAXI! Fred Goverde gecombineerd met The Desmonds zorgt voor een bak energie waar je u tegen zegt. Gezien tijdens ESNS in een speciaalbierbar, waar ik zelfs het speciaalbier even liet staan om de mosh-pit in te duiken bij deze band. Of zoals de band het zelf omschrijft: Drie man achter het stuur van een roestbak zonder rem. Geen woord Engels en geen woord te veel. STAP IN.

BOBBI LU

De elektronische klanken van Bobbi Lu zag ik voor het eerst in een nachtclub in Brighton tijdens The Great Escape en de muziek heeft me sindsdien niet meer losgelaten. Ook stond ze al in het voorprogramma bij artiesten als Sylvie Kreusch, Eefje de Visser en The Haunted Youth. En nu komt ze dus naar Grasnapolsky, ga het zien als je houdt van pianomelodieën, diepe knisperende bassen, en invloeden van Radiohead, Jeff Buckley, of Caroline Polacheck.

Datum

15 februari 2024

SHARE

NU op KINK

Coldplay

Yellow

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje