Stuur ons een berichtje

Dit is het nieuwe geluid van The Vaccines

Het nieuwe album van The Vaccines ligt al een jaar op de plank te verstoffen, maar onder tussen zit de band niet stil: de Cosy Karaoke Vol. 1 komt uit, en er is stiekem al een nieuwe single online. Frontman Justin Young vertelt waar 'ie te vinden is!

VERSPREID OVER DE WERELD

Voor bands die normaal de hele wereld over touren is de tijd waar we ons in bevinden ook gek Justin Young, zanger van The Vaccines, kijkt daarom ook positief terug op Lowlands en zou alles doen om daar terug te zijn. ''We hebben al achtien maanden geen shows gespeeld met de band en ik mis het enorm. Het is de langste tijd zonder shows ooit''. Doordat de bandleden verspreid zijn, hebben ze elkaar zelfs ook al tijden niet in het echt gezien. ''Tim zit in Australië, Yoan is in Parijs en Àrni zit in IJsland. Sommige bandmaatjes heb ik al een jaar niet meer gezien''. Ondertussen zijn sideprojects als T Truman en The Halloweens ontstaan, maar ook die acts hebben nog niet live kunnen spelen. En een nieuw The Vaccines album is al lang klaar, maar ligt al sinds eind 2019 te verstoffen op de plank. ''Het is zo gek om zo lang met een album te moeten wachten. Ik vraag mezelf soms echt af of de plaat wel echt bestaat, en of ik inmiddels na al die tijd wel wil of dit album echt bestaat''.

''Ik heb eens eigen songs van The Vaccines karaoke gezongen in New York en dat was niet te doen, het klonk helemaal nergens naar''.

COSY KARAOKE EP

En nu het nieuwe album van The Vaccines wacht om uitgebracht te worden en de bandleden overal ter wereld zitten, is het tijd voor een heuse 'Cosy Karaoke EP Vol. 1'. Een EP vol met nummers waar de band fan van is. En karaoke is iets wat ze overal doen. Young: ''Met The Vaccines hebben we in elke uithoek van de wereld al karaoke gedaan. Van LA tot Korea en China.'' En als de band het doet, kan het ook goed fout zijn. ''Ja natuurlijk zitten onze karaoke sessies vol met guilty pleasure. Je moet het ook niet te serieus nemen. Een liedje moet ook maar net in de goede toonsoort zijn. Ik heb eens eigen songs van The Vaccines karaoke gezongen in New York en dat was niet te doen, het klonk helemaal nergens naar''.

WANDERLUST

Ondanks dat The Vaccines nog even op zich laten wachten met een nieuw album is er wel een nieuwe song. Dat liet de band al weten via Twitter: ''we’ve had new music out since november, u just didn’t notice'' ''Ik vond het grappig dat het niemand was opgevallen. Het zit in een filmtrailer, en ze hebben ons nieuwe liedje 'Wanderlust' gebruikt. Veel mensen hadden geen idee. Maar er zijn zelfs mensen die MEER songtitels gevonden hebben. Dat is ongelofelijk. Mensen kwamen met songtitels van liedjes die op het nieuwe album staan maar waar nog niemand van had gehoord. Op het album staat een nummer dat heet ''El Paso'', en die titel stuurden fans in een tweet naar ons. Ik stond versteld!

Bekijk hier de trailer van 'Twist' met de nieuwe song van The Vaccines.

KINK IN TOUCH

Elke maandag tot en met donderdag hoor je Jasper Leijdens op KINK met de avondshow KINK IN TOUCH. Tussen 19:00 en 22:00 hoor je sessies, de beste nieuwe muziek en interviews met de artiesten die je op KINK hoort. Luister hier het gesprek met Justin van The Vaccines terug.

00:00
06:53

Datum

1 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Metallica

Enter Sandman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje