Stuur ons een berichtje

Deze week is 'Tonight' van Phoenix ft. Ezra Koenig de KINK XL!

Een samenwerking tussen een van de leukste bands uit Frankrijk, en de frontman van Vampire Weekend? Een recept voor succes! Phoenix en Ezra Koenig met 'Tonight' hoor je deze week als KINK XL!

Over anderhalve maand, op 4 november, brengt Phoenix na vijf jaar eindelijk weer een nieuw album uit en dat wordt misschien wel het bijzonderste album wat ze ooit maakte. Het is namelijk het eerste album wat ze maakten na het overlijden van hun producer Philippe Zdar. Het album duurt dus nog even, er is wel een te gekke single: de samenwerking met Ezra Koenig: Tonight.

TONIGHT

Een speciale track, want pas voor de tweede keer in het 27-jarige bestaan van de band, is het een samenwerking met iemand van buitenaf! De eerste was een kerstnummer met Bill Murray, dus eigenlijk is dit de eerste échte muzikale collab. Het idee ontstond tijdens een brainstormsessie met een whiteboard. "When we're working on a song, we have these small parts that can go anywhere", legde Thomas uit toen hij sprak met KINK-dj Jasper Leijdens. "So we give them names and put them on a whiteboard. And there was this one part that was called Ezra". En dus besloot Thomas om hem maar gewoon een berichtje te sturen met de vraag of hij misschien een stukje zang wilde opnemen. "And he did it. And it's really better then we thought!"

Het resultaat mag er inderdaad zijn, je gaat hun samenwerking deze week lekker veel horen op KINK: het is de nieuwe KINK XL.

Datum

23 september 2022

SHARE

NU op KINK

Snow Patrol

Take Back The City

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje