Stuur ons een berichtje

De Staat dropt weer een nieuwe gele, blauwe, en rode track!

Vorig jaar begon De Staat met het uitbrengen van muziek in bundels van rood, geel en blauw. Vandaag lanceert De Staat een tweede bundel van drie tracks: Paying Attention (rood), Who's Gonna Be The GOAT? (geel) en One Day (blauw).

Net als bij de vorige drie nummers 'Look At Me', 'Numbers Up' en 'What Goes, Let Go', heeft De Staat het ook bij deze tweede drop over verschillende actuele thema's in onze huidige maatschappij. 'Paying Attention' is de nieuwe track die hoort bij de kleur rood, en gaat over de wereld waarin we nu leven, waarin tijd belangrijker is geworden dan geld. De gele track 'Who's Gonna Be The GOAT?' is een tegenreactie op de ratrace die ons leven tegenwoordig dicteert. En het introspectieve 'One Day' (blauw) gaat over het omgaan met verlies.

De start van dit hele kleurenidee ging bijna per ongeluk. Na de headlineshow van Lowlands 2019 had de band tijd ingepland om nieuwe muziek te maken. Hier kwamen zoveel nummers uit voort dat de band deze voor het overicht besloot onder te verdelen in rood, geel en blauw. In eerste instantie voor zichzelf, maar later ook als vorm om de nummers te releasen.

PROJECT DE STAAT PODCAST

Net als bij de vorige drop spreekt KINK-dj Eric Corton ook deze keer met Torre Florim over deze 3 tracks. Torre vertelt Eric de verhalen achter 'Paying Attention', 'Who's Gonna Be The GOAT?' en 'One Day'. Die podcast check je hieronder.

 

00:00
31:45

Datum

10 februari 2022

SHARE

NU op KINK

The Streets

Dry Your Eyes

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje