Stuur ons een berichtje

Nathan Reinds

De Staat: "Altijd als een festival in de buurt is, voelt het alsof het van jou is.”

De Staat speelde vorige week vrijdag op de Hotot op Down The Rabbit Hole en zaterdag kwam de hele band nog eventjes langs bij Michiel Veenstra in de KINK studio. De wederzijdse liefde van De Staat en Down The Rabbit Hole werd besproken en probeerde Michiel meer informatie te ontfutselen bij de band over de speciale show op Lowlands.

Sinds het begin van Down The Rabbit Hole is De Staat al betrokken bij het festival. Of dit nou is in de vorm van een ‘gewone’ show, een geheime show in het bos of zoals in eerste jaar, het festival openen met een fanfare (Wat nu een traditie is geworden). Maar wat maakt de band van Down The Rabbit Hole en de Nederlandse band zo sterk? De rockers komen natuurlijk uit Nijmegen, dus zo heeft het festival ook al gauw een plekje gekregen in het hart van de band. “Altijd als een festival in de buurt is, voelt het alsof het van jou is.”

“Altijd als een festival in de buurt is, voelt het alsof het van jou is.” 

Festivaldirecteur Ide Koffeman heeft De Staat al vanaf begin af aan betrokken bij het festival. Zo kregen ze de eerste drafts en ideeën te zien toen het festival nog maar een plan op papier was, en zijn ze dus elk jaar wel te vinden op het festival. Als hun agenda het toelaat, blijven de mannen het liefst het hele weekend op het festival. Zo is Rocco dit jaar de ‘vlogboy.' Wat dat inhoudt weet hij zelf ook niet helemaal.

Maar wat is dan het toffe van Down The Rabbit Hole vanuit het oogpunt van de bezoeker? Torre noemt de combinatie van de grote acts op de line-up in combinatie met de kleine gekke dingetjes van het festivals. Zoals dat je in elk hoekje op het festival wel een andere afterparty hebt. Op de ene plek wordt bijvoorbeeld gedanst rondom een kampvuur en tien meter verderop zijn ze iets aan het solderen. “Als je Amsterdam vergelijkt met Nijmegen, dat is hetzelfde als je Lowlands zou vergelijken met Down The Rabbit Hole. Nijmegen is heel veel te doen, maar ook makkelijk de rust op te zoeken en dat is op Down The Rabbit Hole.” 

“Als je Amsterdam vergelijkt met Nijmegen, dat is hetzelfde als Lowlands zou vergelijken met Down The Rabbit Hole."

Eind deze zomer speelt De Staat op Lowlands als vervangende headliner van The Prodigy, die gecanceld hebben na het overlijden van frontman Keith Flint. De band spreekt van een op maat gemaakte show voor Lowlands, maar geven hier liever niet te veel over weg.  Het blijft bij: “je kan veel met de Alfa.” Voor de show op Down The Rabbit Hole heeft de band elementen meegenomen van het concert in AFAS Live afgelopen maart. Ook speelde ze voor de meeste mensen een onbekend nummer, genaamd Down The Rabbit Hole. Deze staat alleen op een limited versie van de plaat Bubble Gum. Als laatste vertelt Rocco aan Michiel dat Editors, de headliner van de vrijdag, niet van plan waren om vuurwerk mee te nemen, maar toen zij de show van De Staat zagen er gelijk paniek ontstond. “De vuurwerkboer werd gebeld.”

“De vuurwerkboer werd gebeld.”

 

00:00
08:06

Datum

14 juli 2019

SHARE

NU op KINK

Fontaines D.C.

In The Modern World

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje