Stuur ons een berichtje

De albums van 2023: Dit kan je verwachten

Twee platen van Red Hot Chili Peppers, het fenomenale debuut van Wet Leg, Liam Gallagher met een nieuwe stapel knallers, we hebben in 2022 veel nieuwe muziek tot ons kunnen nemen. Dit jaar wordt hopelijk niet anders. Deze platen verschijnen (hopelijk) in 2023.

IGGY POP - EVERY LOSER

Het is al meer dan 50 jaar geleden dat Iggy Pop voor het eerst ten tonele verscheen. Inmiddels zijn we een paar afscheidstournee's en laatste albums verder maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 

Verschijnt op: 6 januari 2023
Via: Gold Tooth Records

GAZ COOMBES - TURN THE CAR AROUND

Je kent hem waarschijnlijk als de frontman van Supergrass, maar ook solo is het werk van Gaz Coombes om je vingers bij af te likken. 'Long Live The Strange' bijvoorbeeld! Deze lead single van het zijn nieuwe album hoor je sinds dit jaar op KINK en is volgens Coombes een viering van het "vreemde en mooie" die ons moet helpen herinneren om dat te omarmen. Smaakt dat naar mee? Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een volledig album.

Verschijnt op: 13 Januari 2023
Via: Virgin Music

CIRCA WAVES - NEVER GOING UNDER

Never Going Under is alweer de vijfde plaat van Circa Waves. Na de pech van Sad Happy, het album dat uitkwam in de week dat alles overal dicht ging vanwege Covid-19 in maart 2020, zijn de Britten weer hoopvol en barsten ze van de energie. 

Verschijnt op: 13 januari 2023
Via:
PIAS

THE MURDER CAPITAL - GIGI'S RECOVERY

Na het overdonderende succes van When I Have Fears van the Murder Capital komt er eindelijk een tweede album. Afgelopen zomer stonden de Ieren al op Lowlands waar vooral het oude werk de boventoon voerde, en ons extra deed uitkijken naar de nieuwe plaat. De band schijnt namelijk een totaal andere muzikale koers te gaan varen. Frontman James McGovern onderstreept: “People obviously think they know what the record is going to sound like – but they don’t. I’m excited to get more out.”

Verschijnt op: 20 januari 2023
Via: Human Season Records

PARAMORE - THIS IS WHY

Het heeft even geduurd maar de opvolger van After Laughter ziet bijna het levenslicht. Met frontvrouw Hayley Williams, drummer Zac Farro en gitarist Taylor York is het voor het eerst in de carrière van Paramore dat twee achtereenvolgende albums door dezelfde bandleden zijn gemaakt. Voornaamste inspiratiebron voor het album is Bloc Party. Williams licht toe: "We've found ourselves listening to a lot of older music that we grew up being inspired by. From day one, Bloc Party was the number one reference because there was such an urgency to their sound that was different to the fast punk or the pop punk or the like, loud wall of sound emo bands that were happening in the early 2000s.” 

Verschijnt op: 10 februari 2023
Via: Atlantic Records

INHALER - CUTS & BRUISES

Het afgelopen jaar heeft de band achter Elijah Hewson een flink tourschema voor hun kiezen gekregen. Zo stonden ze o.a. op Pinkpop en een stijf uitverkocht Paradiso. Toch hebben ze jongens van Inhaler het geflikt om een nieuw album op te nemen. Van de elf nieuwe tracks heb je de single "Love Will Get You There" ongetwijfeld al eens op KINK voorbij horen komen. Lang bijkomen van de releaseperiode kunnen ze niet want vervolgens gaat Inhaler linea recta met een nieuwe plaat onder de arm weer op tournee. Deze keer als voorprogramma van niemand minder dan Arctic Monkeys!

Verschijnt op: 17 februari 2023
Via: Polydor

GORILLAZ - CRACKER ISLAND

Het hele veld ging op en neer tijdens Down The Rabbit Hole 2023. Toen 'Cracker Island', de leadsingle van het gelijknamige nieuwe Gorillaz album, ingezet werd kon de show in Beuningen niet meer stuk. Inmiddels zijn ook 'Baby Queen' en 'New Gold' de wereld in geslingerd en wordt de spanning naar het nieuwe Gorillaz album als geheel alleen maar groter. KINK In Touch-dj Jasper Leijdens heeft de nieuwe plaat al gehoord en het oordeel luidt: "Misschien wel een van de beste platen van de afgelopen tien jaar." 

Verschijnt op: 24 februari 2023
Via:
Warner

THE LATHUMS - FROM NOTHING TO A LITTLE BIT MORE

De opvolger van How Beautiful Can Life Be bouwt voort op het duistere geluid van de jaren 80. De nieuwste single van The Lathums, 'Say My Name,' doet ons alvast rijkhalzend uitkijken naar de tweede plaat van deze band uit Manchester. 

Verschijnt op: 24 februari 2023
Via: Island

SHAME - FOOD FOR WORMS

Ooit waren ze de nieuwe Britpop/Postpunk belofte. Inmiddels is de band rondom Charlie Steen veel meer dan dat. De plaat bevat tien nieuwe songs met een geheel eigen geluid waarvan de eerste, 'Fingers of Steel' al op KINK te horen is. Met een nieuw album op zak komt de Britse postpunk band Shame terug naar Nederland. Zet het alvast in je agenda: KINK Presents: Shame op 6 April 2023 in de MAX van de Melkweg.

Verschijnt op: 24 februari 2023
Via: Dead Oceans

THE VICES - UNKNOWN AFFAIRS

The Vices heeft de eerste single van hun tweede album uitgebracht. Dat album 'Unknown Affairs' komt 17 maart uit, en begin Januari is daar de track 'Never Had To Know' van verschenen. En die vinden we heel lekker, dus hebben we er de KINK XL van gemaakt! Frontman Floris over deze single: "Ik wilde niet zien dat sommige dingen nooit meer gaan zijn hoe ze ooit waren dus ik deed mijn ogen dicht. Ik deed alsof alles ‘alright’ was, totdat dit nummer kwam en ik me realiseerde dat je door weg te kijken niks terug kunt halen…"

Verschijnt op: 17 maart 2023
Via: Mattan Records

DEPECHE MODE - MEMENTO MORI

De titel van de plaat laat zich vertalen naar "Gedenk te sterven." Songwriter Martin Gore legt in gesprek met Tim Op het Broek uit dat de Romeinen dit gebruikten om belangrijke legeraanvoerders en keizers met beide voeten op de grond te houden. Het album droeg deze titel al voordat Depeche Mode-lid Andy Fletcher kwam te overlijden. Het is voor de overgebleven leden nogsteeds onwerkelijk dat ze met z'n tweeën door moeten maar ze laten zich daardoor niet uit het veld slaan. In mei komt het duo voor twee KINK Presents-shows naar de Ziggo Dome!

Verschijnt op: 17 maart 2023
Via: Columbia Records 

BLACK HONEY - A FISTFUL OF PEACHES

A Fistful of Peaches is alweer het derde album van Black Honey. Van deze nieuwe plaat hebben we 'Heavy' al kunnen horen en potverdikkie wat smaakt dat naar meer. De band combineert op totaal eigen manier duistere onderwerpen en zware gitaren met lichtvoetige melodien. Glamour is soms gewoon nodig om alledaagse perikelen tegen te gaan. 

Verschijnt op: 17 maart 2023
Via:
FoxFive Records

DMA'S - HOW MANY DREAMS

Ze zijn allang veel meer dan alleen de geestelijk opvolger van Oasis. Na het electronische The Glow uit 2020 is het tijd voor een nieuwe plaat van DMA's. Op dit nieuwe werk zullen ze verder uitwijken van de traditionele Britpop stijlen richting meer up beat en gericht op de toekomst. 

Verschijnt op: 31 maart 2023
Via: I Oh You

METALLICA - 72 SEASONS

Wat te verwachten van de ambitieuse nieuwe Metallica plaat? Dat is een vraag die we het beste James Hetfield zelf kunnen laten beantwoorden:  "72 Seasons. The first 18 years of our lives that form our true or false selves. The concept that we were told 'who we are' by our parents. A possible pigeonholing around what kind of personality we are. I think the most interesting part of this is the continued study of those core beliefs and how it affects our perception of the world today. Much of our adult experience is reenactment or reaction to these childhood experiences. Prisoners of childhood or breaking free of those bondages we carry."

Verschijnt op: 14 april 2023
Via: Blackened Recordings

SMASHING PUMPKINS - ATUM

Billy Corgan komt met een ambitieuse Rock Opera. Het eerste deel verscheen in November 2022, deel twee verschijnt eind deze maand en de laatste acte komt uit in april. De Smashing Pumpkins-frontman beschrijft het concept als een vervolg op Mellon Collie and the Infinite Sadness.

Verschijnt op: 21 april 2023
Via: Martha's Music

THE CURE - SONGS OF A LOST WORLD

Dat er een stapel nieuwe songs van The Cure op de plank ligt, is al jaren bekend. Toch wil het niet echt opschieten met dat nieuwe album. Robert Smith verkondigt inmiddels al bijna vijftien jaar dat nieuw werk van The Cure in de maak is, maar wanneer de plaat daadwerkelijk te beluisteren is wil hij nog niet vertellen. Ondertussen hopen, bidden en wensen we dat Songs of a Lost World binnenkort eindelijk het levenslicht zal zien. 

NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRDS - TBA

Ergens dit jaar krijgt Who Built The Moon? eindelijk een opvolger. Wanneer de nieuwe plaat van Noel Gallagher en z'n high flying birds verschijnt is nog niet bekendgemaakt, maar ga er vanuit dat het deze lente gaat gebeuren. Tot die tijd geeft de single 'Pretty Boy' alvast een voorproefje, maar daar moeten we het voorlopig mee doen. 

QUEENS OF THE STONE AGE - TBA

Komend jaar staat Queens of the Stone Age op Pinkpop en met een beetje geluk krijgen we dan ook nieuw materiaal te horen. Na het door de Mark Ronson-geproduceerde dance-rock plaat, Villains (2017), bleef het angstvallig stil rondom de band van Josh Homme. Daar schijnt nu verandering in te komen. Ook Hommes z'n andere project, Eagles of Death Metal, heeft trouwens nieuw materiaal in de stijgers. 

THE KILLERS - TBA

The Killers frontman Brandon Flowers had beloofd dat we meerdere singles zouden krijgen in 2022. Het bleef bij 'Boy,' een pakkende track met pulserende synths. Toen de track verscheen kondigden The Killers aan dat er in het voorjaar van 2023 een nieuw album zou komen. Aangezien de beloofde singles er niet zijn gekomen, moeten we nog maar zien of dat album er wel komt. Maar, om de woorden van Brandon er bij te pakken: "Don't overthink it."

Datum

8 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Eddie Vedder

Save It For Later

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje