Stuur ons een berichtje

Celeste vertelt bij KINK over haar nominatie voor een Golden Globe

Het gaat hard met de Britse zangeres Celeste. Afgelopen jaar schitterde ze op Eurosonic Noorderslag, haar debuutalbum is uit en ze is nu genomineerd voor een Golden Globe. KINK-dj Jasper Leijdens sprak met haar.

GOLDEN GLOBE NOMINATIE

Woensdag zijn de nominaties voor de Golden Globes filmprijzen voor 2021 bekend gemaakt en Celeste ontving een nominatie voor Best Original Song voor 'Hear My Voice' uit de Netflix-film Trial Of The Chicago 7. Celeste vertelt bij KINK over de nominatie. ''Dat nieuws heeft mijn dag goed gemaakt gisteren, toen ik het te horen kreeg. Ik kon het echt niet geloven. Als je begint met het maken van muziek droom je over dit soort dingen, maar je kunt het niet verwachten''. Over hoe de awardshow eruit zal zien heeft de zangeres nog niet gedacht. ''Ik heb verder nog geen vragen gesteld over hoe de uitreiking is dit jaar, of het een digitaal feest is of in het echt. Maar hoe dan ook: ik ben zo blij! En op een bepaalde manier hoef ik minder nerveus te zijn als we er niet echt hoeven te zijn''

SOUNDTRACKS

Naast de soundtrack van Trial Of The Chicago 7 heeft Celeste ook gewerkt aan een song op de soundtrack van de film Soul. Ze vertelt: ''Ik denk dat het soundtracks voor films maken voor iedereen anders is. Voor mij was het omdat Daniel Pemberton, met wie ik het schreef, al bezig was met de soundtrack van de film. Daniel heeft al gewerkt met de regisseur van de film gewerkt voor soundtracks van de film over Steve Jobs en Molly's Game. Hij hoorde mijn muziek en tijdens de lockdown mailde hij of ik een song samen wilde schrijven. We konden eerst niet fysiek afspreken, dus ik nam de ideeën thuis op. In mijn slaapkamer, badkamer. Het klonk goed, maar mijn opnames waren zo slecht: ik heb nu een echte microfoon maar ik ben er niet goed in''. Na een tijd ontstond uiteindelijk het echte resultaat. ''We moesten er een paar maanden op wachten, maar gelukkig konden we daarna echt de studio in''.

KINK IN TOUCH

Aanstaande maandag hoor je het hele gesprek met Celeste in de avondshow KINK IN TOUCH. Jasper spreekt haar onder andere over debuutalbum I Am Not Your Muse, inspiratiebronnen als Paul Weller en The Rolling Stones en het werken aan soundtracks.

Datum

4 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Metallica

Enter Sandman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje