Stuur ons een berichtje

Bring Me The Horizon schreef deel nieuwe EP in Amsterdam

Bring Me The Horizon is terug met een nieuwe EP: ''Post Human: Survival Horror''. Deels gemaakt in lockdown, maar daarvoor huurde de band een AirBNB in Amsterdam om te schrijven. KINK-DJ Jasper Leijdens sprak met Jordan en Matt.

Amsterdam

Er is een nieuwe EP van Bring Me The Horizon. En de muziek heeft een Nederlands tintje, want in januari dit jaar verbleef de band in Amsterdam om daar te schrijven. Jordan Fish, toetsenist van de band: ''Dat was ook de laatste keer dat ik wiet gerookt heb, om eerlijk te zijn, ik rookte mezelf een paniekaanval in. En dat was het dan''. De band verbleef een paar weken in de hoofdstad ''We hebben een paar weken een AirBNB gehuurd in het centrum van Amsterdam. Daar schreven we bijvoorbeeld Kingslayer. Daarna hebben we een kleine pauze genomen, en toen sloeg de pandemie toe. De rest van de EP is afgemaakt via FaceTime tijdens lockdown'', aldus Fish.

 

Muziek maken in lockdown

Als je Bring Me The Horizon live ziet, kun je je voorstellen dat afzonderlijk muziek maken lastig kan zijn. Toch is dat niet het geval. ''Wij doen veel op de computer. Voor een band zijn we niet zo ''jam in a roomie''. Het is beter om bij elkaar te zijn, maar het kan erger.'' De samenwerkingen op de EP zijn ook op afstand opgenomen. ''Yungblud zat in LA, Amy Lee van Evanescence was in Nashville en Babymetal was in Japan'', aldus Jordan. 

Samenwerkingen

De EP bestaat uit misschien wel meer samenwerkingen dan ooit, die ook alle kanten op gaan. De Bring Me The Horizon keyboard speler: ''Normaal gesproken stuur je artiesten gewoon een DM op Instagram. Dat doet zanger Oli normaal, hij heeft de meeste bekende volgers. En dan is het afwachten wat de reactie is. Als iemand mee wil doen, sturen we diegene een track om iets mee te doen.'' Yungblud staat op de EP en is al jaren een fan van de band. Matt: ''Dominic is een fijne gast, en hij is super populair en overal te zien tegenwoordig. HIj komt ook uit de buurt waar de band vandaan komt. Oli stuurde hem een bericht, en de volgende dag stond de opname erop.''

 

Artwork

Het artwork van deze EP is totaal anders dan het vorige. Matt: ''De vrouw van Oli heeft het gemaakt. Ze heeft het artwork voor Obey, Parasite Eve en dit gemaakt. Het is anders. De eerste keer dat ik het zag dacht ik: dit is anders?! Maar nu vind ik het te gek.''. Jordan vult aan: ''Het doet mij denken aan het artwork van Limp Bizkit era, met het random artwork. Zoals Chocolate Starfish And The Hotdog Flavoured Water. Niet precies zo, maar het is ook een beetje gek, en heeft een throwback vibe.''

Brand New KINK

In Brand New KINK hoor je elke werkdag de beste nieuwe muziek van dit moment, en interviews met de tofste KINK artiesten. Elke werkdag tussen 18:00 en 19:00 op KINK Indie, en tussen 23:00 en 00:00 op KINK. Beluister hieronder de uitzending met Bring Me The Horizon.

00:00
51:22

Datum

7 november 2020

SHARE

NU op KINK

Editors

A Ton Of Love

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje