Stuur ons een berichtje

Arend Jan Hermsen

Boygenius vertelt op Lowlands over the record, de pukkelpop show en creepy kerstkaarten maken

The Boys Are Back In Town! Zo klonk het, vlak voordat Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus het acapella 'Without You Without Them' inzetten. Vlak voor de eerste show van de groep in Nederland nam Boygenius de tijd voor een uitgebreid gesprek met KINK-DJ Jasper Leijdens.

BOYGENIUS

Boygenius ontstond in 2018 omdat Phoebe, Julien en Lucy fan van elkaar waren en al heel vaak met elkaar optraden. Inmiddels is er een volledig album uit en staan 'the boys', zoals ze zichzelf noemen, op Lowlands. En het is een flinke Europese tour. 'Ik geef niet echt om vrije dagen. Ik rust dan niet beter uit. Het reizen is het zwaarste. Geef mij maar een goede nacht in een hotel,' vertelt Phoebe. Lucy: 'We schreven de liedjes al in 2020. Daarna heb ik zoveel nieuwe muziek gemaakt. Maar dat is niet voor iedereen zo." Phoebe: "Ik schrijf heel langzaam, maar alle liedjes die ik tijdens de Boygenius-periode schrijf, zijn voor dit project." Het voorlopige einde van Boygenius is in zicht. Op 31 oktober spelen ze een Halloween-show in Los Angeles. "Het wordt geweldig," zegt Lucy.

PUKKELPOP

Een dag voor Lowlands, op Pukkelpop eindigden Phoebe Bridgers en Lucy Dacus met hun blouses open. En online kwam daar zowel positieve als negatieve reactie op. Phoebe: "Als er iemand iets vies of naars zegt op onze social media, dan duikt onze community erop." Julien voegt toe: "Als er gezegd wordt dat dit taboe is, laat dat zien dat je als vrouw nog geseksualiseerd wordt, als je je tepels laat zien". Lucy: "Het mooiste voor mij was toen ik het podium afliep, en op het punt dat ik weer een shirt aan zou moeten trekken, deed ik dat niet. En toen dacht ik: dit zou normaal moeten zijn. En wat je in de video kon zien: Het was zò warm in de tent. Ik zou dit gewoon moeten kunnen doen." "Het is beschamend dat movements als Free The Nipple gedateerd voelen, maar er is niets veranderd. Ik heb nog een Free The Nipple shirt uit 2013, maar er is niets veranderd".

SLECHTSTE BAANTJES OOIT

Voor Phoebe, Julien en Lucy is Boygenius de beste baan ooit. Lucy zegt: "Als ik op het podium sta, denk ik altijd: dit is de beste baan ooit." Julien voegt eraan toe: "Ja, serieus, de beste baan ter wereld." Voordat de muzikanten doorbraken, hebben ze allerlei baantjes gehad die zwaarder waren. Lucy vertelt: "Een van mijn vrienden werkte ooit 7 dagen per week, 12 uur per dag in een Chinees restaurant. Ze vroeg me om in te vallen zonder het me echt te vragen. Maar de training was niet zo grondig. Het was vreselijk, ik was er heel slecht in." Voor Julien was het werken in een Amerikaanse steakhouse een slechte ervaring. Julien: "het was zo'n restaurant waar de pinda's op de grond vertrapt worden." Een plek waar een van haar collega's in 2010 zelfs een voetblessure opliep. Phoebe Bridgers heeft in haar vroegere werkleven veel te maken gehad met misbruik. Ze deelt: "Ik moest ooit een kerstkaart maken voor iemands kind, en hij vroeg me om op zijn computer naar een map met naaktfoto's te gaan. Hij zei ook: vertel niemand wat er in deze map staat. Ik ben dus heel blij dat ik nu op Lowlands ben!"

GIRL IN RED

Op de vrijdag van Lowlands speelt Girl In Red. Marie is een grote fan van Boygenius en stelde de vraag: 'waarom zijn jullie de beste band in de wereld? Luister naar de vraag en het antwoord hieronder.

00:00
02:44

KINK IN TOUCH WITH: BOYGENIUS

Elke maandag tot en met donderdag hoor je tussen 19:00 en 23:00 de beste nieuwe muziek, live sessies en interviews bij KINK IN TOUCH.
Luister hieronder het volledige interview met Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus als Boygenius terug. 

00:00
16:01

Datum

25 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

Aerosmith

Cryin'

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje