Stuur ons een berichtje

Jochem Winterwerp

Best Kept Secret 2021 afgelast

Best Kept Secret 2021 gaat niet door vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Het festival had op 11, 12 en 13 juni moeten plaatsvinden met als headliners The National, The Strokes en Massive Attack. Volgens festivaldirecteur Maurits Westerik heeft de organisatie er alles aan gedaan om het festival door te laten gaan, maar bleek het door alle beperkingen niet haalbaar.

"We zijn net als iedereen diep teleurgesteld dat er in het jaar 2021 ook geen ruimte is voor Best Kept Secret", laat festivaldirecteur Maurits Westerik weten. "We hebben er alles aan gedaan om ons festival dit jaar in het mooie Beekse Bergen te laten plaatsvinden, maar helaas bleek het voor ons een onhaalbare kaart met het oog op de enorme financiële risico’s die we in deze periode moeten nemen, nog los van of evenementen in juni überhaupt weer mogen plaatsvinden."

Westerik laat ook weten geen half werk te willen leveren. "We zitten vroeg in het seizoen en de druk is daardoor extra groot", zegt hij. "Bovendien is het internationale karakter van zowel de line-up als de bezoekers voor Best Kept Secret heel belangrijk, en blijft het onzeker of zij kunnen komen. We doen het 100% goed of helemaal niet."

2022

Voor nu richt het festival, dat traditiegetrouw plaats vind in Safaripark Beekse Bergen, de pijlen op de editie van 2022. "Desalniettemin blijven we ons in voor-en tegenspoed verheugen op live muziek en festivals", laat de festivaldirecteur weten. "Ik ben en blijf optimistisch en kan niet wachten om dit gemis voor vele mensen goed te maken. Volgend jaar keren we terug naar Hilvarenbeek om de sterkste Best Kept Secret-editie ooit neer te zetten!"

Wie er in 2022 op de line-up staan en of dit dezelfde namen zullen zijn als dit jaar is nog niet bekend.

Datum

24 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Prodigy

Breathe

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje