Stuur ons een berichtje

Baby Queen: 'Ik maak popmuziek voor mensen die popmuziek haten'

2020 is een goed jaar voor de 23-jarige Bella Laham oftewel Baby Queen. Na flink wat singles komt er nu een EP aan. In Brand New KINK vertelde ze over haar 'anti-pop muziek'.

Wie is Baby Queen?

Baby Queen is Bella Latham. Een 23-jarige zangeres, geboren in Zuid Afrika maar inmiddels al jaren actief vanuit Engeland. 2020 is het jaar waarin ze al flink wat hits op haar naam heeft staan. ''Buzzkill'', ''Internet Religion'', ''Pretty Girl Lie''. Nu is daar een nieuwe single bijgekomen: ''Want Me''. Een song over Jodie Comer uit de tv-serie ''Killing Eve''. 

 

Anti-pop

Als je luistert naar de muziek van Baby Queen is het lastig om er een genre op te plakken. Bella (Baby Queen: ''Ik noem het anti-pop. Het is popmuziek voor mensen die popmuziek haten. De melodie en structuur van de muziek is heel erg pop, maar met de teksten en de concepten er omheen breek ik dat. Het is een gek genre dat ik gecreeerd heb.'' En dat genre is soms lastig in stand te houden. ''Het is een erg dunne lijn om op te werken. Het is met de ene voet aan de ene van de lijn. Je wil namelijk niet teveel naar de ene of de andere kant hangen.'' Op de nieuwe single 'Want Me' is de mix tussen pop en alternative goed te horen. ''De nieuwe single is het meest grunge waar ik aan gewerkt heb. Het heeft zelfs een outro van een minuut. Ook tekstueel is het erg complex. De vorige single de poppiest single tot nu toe. ''Want Me'' is mijn favoriete release van dit jaar. Het is mooi om dit soort songs uit te kunnen brengen waarmee je je fans kunt verrassen.''

 

Releasen in 2020

Het gaat hard met Baby Queen. Dit jaar heeft ze een contract getekend bij Universal Music. ''Het is zo gek, en onwerkelijk. Ik ben getekend bij mijn platenlabel via Zoom'', aldus Bella. En in zo'n jaar van releasen is het livespelen ook belangrijk. Ondanks dat dit lastig kan zijn ''Ik heb een liveshow gedaan, maar nog niet met mijn nieuwe band. Er staan wel supportshows gepland voor de livestreams die Yungblud binnenkort gaat doen''. Doordat de zangeres dit jaar niet live kan spelen, zal het volgend jaar direct grootser zijn. ''Dat is het ding: ik denk dat de shows volgend jaar zoveel groter zullen zijn, dan als we dit jaar daarmee begonnen waren. Het is super spannend!'' Of een release in 2020 anders is dan normaal weet ze niet ''Ik denk dat je een release kunt romantiseren en wat het zal zijn, maar als het echt gebeurd is het zo anders, zo chaotisch. Ik kan me niet eens meer herinneren hoe ik gedacht had dat het zou zijn. Je kunt zo'n levens verandering niet voorspellen''. 

 

Brand New KINK

In Brand New KINK hoor je elke werkdag op KINK Indie tussen 18:00 en 19:00, op KINK zelf tussen 23:00 en 00:00 en daarna als podcast de beste nieuwe muziek van dit moment. Luister hieronder de uitzending met Baby Queen terug.

00:00
53:41

Datum

8 november 2020

SHARE

NU op KINK

System Of A Down

Lonely Day

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje