Stuur ons een berichtje

Arlo Parks: 'Bevestiging krijgen van zo'n popster is te gek, onwerkelijk zelfs'

Arlo Parks heeft een mooi jaar achter de rug. Veel eigen muziek, een samenwerking met Glass Animals en begin volgend jaar komt het langverwachte debuutalbum uit. KINK-DJ Jasper Leijdens sprak met haar.

ALBUM IN LOCKDOWN

Begin 2020 speelde Arlo Parks op Eurosonic en daarna kwam ze nog langs bij KINK. En dat was alleen nog maar de start van haar drukke jaar. Arlo: 'Het was inderdaad een achtbaan dit jaar'. Het kan in zo'n druk jaar lastig zijn om stil te staan bij het grote succes. 'Om eerlijk te zijn ben ik heel druk geweest sinds maart. Tijdens lockdown heb ik het album geschreven en nu doe ik veel interviews. Maar soms moet ik een moment nemen hoe prachtig dit jaar was voor mijn carriere', vertelt de zangeres. Tijdens die lockdown had Parks genoeg inspiratie voor het debuutalbum: 'Ik denk dat het op een bepaalde manier makkelijker was, er was niets anders te doen dan muziek maken. De inspiratie haalde ik uit oude notebooks, geisprieerd door het verleden, films. Het was een vredige tijd voor me'

NIEUWE STIJLEN

Het debuutalbum Collapsed In Sunbeams van Arlo Parks komt begin volgend jaar uit. De afgelopen maanden heeft ze gebruikt om nieuwe muziekstromingen te ontdekken. Arlo: 'Ik heb mezelf aangeleerd hoe ik moet dj-en, wat heel leuk was! Ik heb ook een liefde voor elektronische muziek ontwikkeld'. Op het album zullen oon muzikale verrassingen staan. 'Er komen veel stijlen voorbij op het album. Er staat een song op die klinkt als een 90's popsong, een andere is een Portishead achtige triphop track, er wordt zelfs op gesampled. Elke single die ik heb uitgebracht brengt me dichter bij het releasen van het album', vertelt Arlo.

'Bevestiging krijgen van zo'n popster is te gek, onwerkelijk zelfs'

BILLIE EILISH

Al vier jaar op rij wordt Billie Eilish opnieuw geinterviewd met dezelfde vragen door Vanity Fair. 1 van de vragen is: wie is op dit moment je favoriete artiest. Dit jaar was haar antwoord: Arlo Parks. Arlo: 'Dat was gestoord! Ik was bij mijn ouders thuis en een vriend appte me of ik het Vanity Fair interview van Billie Eilish al gezien had en ik kon het niet geloven. Ze is een enorme inspiratie en ze heeft popmuziek veranderd, en om dan zo'n bevestiging te krijgen van zo'n popster is te gek, onwerkelijk zelfs'. De Britse zangeres heeft de Amerikaanse wereldster nog niet ontmoet. 'Nee, ik heb haar nooit ontmoet, ik heb Billie alleen gesproken via Instagram. Ik denk dat ze mijn muziek heeft ontdekt tijdens lockdown'

KINK IN TOUCH: SCREEN SESSION

Afgelopen maandag was Arlo Parks te horen in de nieuwe avondshow van KINK met Jasper Leijdens: Kink In Touch. Speciaal voor de uitzending nam ze een sessie op die te horen was in de KINK In Touch: Screen Sessions. Beluister hieronder de sessie en het interview dat Jasper had met de zangeres.

00:00
13:18

Datum

11 december 2020

SHARE

NU op KINK

Metallica

Enter Sandman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje