Stuur ons een berichtje

KINK

Zien: Dave Grohl, Chad Smith en Shane Hawkins spelen pizzeria plat

Stel je voor: je eet rustig je pizza in Simi Valley, Californië, en plots staan Dave Grohl en Chad Smith op het podium. Dat gebeurde afgelopen maandag in Californië. En er zijn beelden!

Een doorsnee avond in een pizzarestaurant in Californië werd plotseling legendarisch toen de coverband Chevy Metal het podium betrad, vergezeld door een paar beroemde vrienden: Dave Grohl, frontman van Foo Fighters, en Chad Smith, drummer van Red Hot Chili Peppers.

Chevy Metal, opgericht door Taylor Hawkins in 2013 in Los Angeles, staat bekend om hun deep-dives in klassieke rocknummers. Hawkins speelde vaak met de band wanneer Foo Fighters pauzes hadden tussen tours. Shane Hawkins, Taylor's tienerzoon, voegde zich vorige maand bij de band met covers van Black Sabbath, Led Zeppelin en Motley Crue. 

Maar het optreden van deze week in de Rock N Roll Pizza Bar in Simi Valley was bijzonder. Shane bracht een paar vrienden mee die je normaal gesproken in stadions ziet optreden. Dave Grohl nam de lead toen Chevy Metal covers speelde van onder andere The Police, Thin Lizzy en The Rolling Stones, waarna ze een reeks Van Halen-klassiekers ten gehore brachten.

Shane Hawkins kroop achter het drumstel voor Van Halen's versie van The Kinks' 'You Really Got Me' en Led Zeppelin's 'Moby Dick', dat uitliep in een drumsolo. Gastoptredens waren er ook van Stephen Perkins, drummer van Jane's Addiction, voor nummers van Van Halen, Queen en David Bowie. De avond eindigde met een knallende cover van AC/DC's 'Dirty Deeds Done Dirt Cheap', met Chad Smith van Red Hot Chili Peppers op drums.

Datum

24 augustus 2023

SHARE

NU op KINK

John Lennon

Gimme Some Truth

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje