Stuur ons een berichtje

Yungblud raadt jonge fans aan: luister naar Disintegration van The Cure

De nieuwe single 'Weird' van Yungblud laat een heel nieuwe kant horen van de Britse rocker Yungblud. "Ik wilde dat dit nummer de feel van Depeche Mode, Joy Division en The Cure zou hebben", zegt hij op KINK.

Yungblud leerde die muziek al op jonge leeftijd kennen, omdat het thuis de hele dag op stond. Wat raadt hij jonge fans aan om eens op te zetten als ze meer van die stijl willen leren kennen? "Dan denk ik toch 'Disintegration' van The Cure. Dat is echt een briljant album en heeft me echt gevormd als artiest".

WANNEER KOMT HET NIEUWE ALBUM?

'Weird' is de eerste single van een nog te verschijnen nieuw album, waarvan de releasedatum nog niet bekend is gemaakt. "Het album is af, dat kan ik wel vertellen. Het wordt een album vol hoop, over bevrijding. Bevrijding van sexualiteit, maar ook van je geest. Het is een album over mij. We zijn nog aan het kijken wat nu een goed moment is om het uit te brengen".

Luister het gesprek tussen Yungblud en KINK-dj Michiel Veenstra hieronder, met aan het einde een persoonlijke boodschap van Dominic aan zijn fans.

00:00
06:22

Datum

29 april 2020

SHARE

NU op KINK

Primal Scream

Rocks

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje