Stuur ons een berichtje

86TVs

Worn Out Buildings van 86TVs is KINK XL!

Hoeveel bands kregen ruzie, omdat er meerdere kapiteins aan het roer stonden? Oasis is een bekend voorbeeld, The Beatles, en wat dacht je van The Smiths en Pink Floyd? Bij 86TVs was juist het tegenovergestelde aan de hand. Niemand wilde de kapitein zijn, en dus staan ze nu met z'n vieren aan het roer. Met succes, want 'Worn Out Buildings' is deze week KINK XL!

Wellicht helpt het dat oprichters Felix en Hugo White (ja, broers, en ook broertje Will is onderdeel van 86TVs) het podium al langere tijd misten. In 2017 stopte hun band The Maccabees namelijk en vervolgens zijn ze zich allebei op andere zaken gaan storten. Felix begon z'n eigen platenlabel en werkte mee aan de soundtrack van een cricket documentaire. Hugo stond bijvoorbeeld als gitarist op het podium met Jamie T.

Maar nu zijn ze weer samen muziek aan het maken, samen met jonger broertje Will en Stereophonics drummer Jamie Morrison. Iets wat ze duidelijk gemist hebben, want Hugo vertelt over hun eerste optreden: “To be able to be back in that situation and be aware enough and present enough and in a place in our lives where we’re so grateful to be in this scenario again is a beautiful thing.” 

Bij KINK zijn we ook erg blij met de terugkeer van de broertjes White. Wellicht heb je 'Worn Out Buildings' van 86TVs al voorbij horen komen. Zo niet, dan krijg je die kans komende week zeker. Vanaf nu is deze hele fijne track namelijk de KINK XL!

Datum

15 september 2023

SHARE

NU op KINK

Equal Idiots

Strawberry

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje