Stuur ons een berichtje

Wolfgang Van Halen maakt solodebuut met ode aan vader Eddie Van Halen

Wolfgang Van Halen is de zoon van wijlen Eddie Van Halen. Eddie van Halen overleed afgelopen oktober. Zijn zoon Wolfgang speelde de laatste jaren al regelmatig mee in de band en heeft nu zijn solodebuut gemaakt met prachtig een eerbetoon aan zijn vader.

Wolfgang van Halen tourde al langer mee met de band van zijn vader. Het muziek maken werd hem met de paplepel ingegoten en inmiddels is hij multi-instrumentalist. Het overlijden van zijn vader Eddie Van Halen afgelopen oktober schokte de (muziek)wereld. Door de ziekte van zijn vader had Wolfgang zijn soloproject Mammoth WVH al eerder stopgezet. Inmiddels heeft hij dat weer opgepakt en is daar een eerste single 'Distance'.

DISTANCE 

'Distance' is een ode aan zijn vader en is uitgebracht met een persoonlijke muziekvideo. De video bestaat uit persoonlijke archiefbeelden van Wolfgang en zijn vader en eindigt met een emotionele voicemail van Eddie Van Halen. 'Distance' is het eerste werk van Mammoth WVH, zijn debuutalbum zal waarschijnlijk in 2021 uitkomen. 

Datum

17 november 2020

SHARE

Stuur ons een berichtje