Stuur ons een berichtje

Within Temptation betreedt Virtual Reality in livestreamshow

Lange tijd zag Within Temptation een livestream-show niet zitten: dat doet toch af aan de kracht van het echt samen zijn met publiek? Maar nu zwicht de band voor een uniek concept met The Aftermath - A Virtual Reality Show.

“Tijdens de pandemie zagen we het niet zitten om een livestream te doen", zegt Sharon den Adel. "De magie van het horen en zien van een band die een show geeft - in combinatie met de energie van het publiek, is iets dat je gewoonweg niet zomaar nabootst. Gedurende lange tijd wisten we niet hoe we een online show konden vormgeven. Maar één ding wisten we wél: we wilden geen concessies doen op een livestream, als we ook iets konden bieden dat intrigerend, spectaculair en mythisch was.”

Nu gaat de band dus toch live, op 8 juli voor Europese kijkers en een dag later voor Amerikaanse fans. 'The Aftermath' wordt een online show die dankzij de allernieuwste technologie de band in staat stelt de grenzen van de werkelijkheid op te rekken. Tijdens de show speelt Within Temptation nieuw en oud materiaal in vier verschillende werelden en voegen gastzangers van over de hele wereld zich bij de band voor bijzondere duetten.


SHED MY SKIN

De liveshow wordt voorafgegaan door de release van de gloednieuwe single 'Shed My Skin', die twee weken voor de show uitkomt. Voor dit nummer heeft Within Temptation haar krachten gebundeld met de Duitse metalcore band Annisokay. 'Shed My Skin' is te beluisteren vanaf 25 juni 2021, de videoclip zal officieel in première gaan op 8 en 9 juli 2021 tijdens Within Temptation: The Aftermath - A Show In A Virtual Reality.

Zangeres Sharon den Adel sprak met KINK-dj Michiel Veenstra over The Aftermath op KINK - dat gesprek kun je hieronder beluisteren.

00:00
05:24

Datum

2 juni 2021

SHARE

NU op KINK

Eddie Vedder

Save It For Later

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje