Stuur ons een berichtje

Volbeat kondigt nieuw album aan: zo hoorde je ons nog nooit

Volbeat komt nog dit jaar met een nieuw album, in navolging op de vorige week verschenen singles 'Wait A Minute My Girl' en 'Dagen For'. Frontman Michael Poulsen kan nog nog verschijningsdatum noemen, maar belooft wel dat het album het zwaarste is dat de band ooit maakte: "Verwacht death metal invloeden!"

KINK-dj Michiel Veenstra sprak met Poulsen over het leven tijdens de lockdown en de plannen voor er na. "We hebben de tijd gebruikt om te genieten van onze gezinnen, maar we zijn ook de studio ingedoken", vertelt Poulsen. "Er is een volledig nieuw album af, alles ligt klaar".

JERRY LEE LEWIS

Voorafgaand aan het nieuwe album kwamen de singles 'Dagen Før' (met Alphabeat-zangeres Stine Bramsen) en 'Wait A Minute My Girl' uit. Die laatste klinkt met z'n piano en saxofoon bijna als Volbeat meets Jerry Lee Lewis, legt Michiel voor. "De spijker op z'n kop", reageert Poulsen. "Ik ben al jaren een groot fan van hem en dit is echt een manier om zijn Great Balls Of Fire te vermengen met het geluid van Volbeat.

GROTE PLANNEN

Wanneer het nieuwe Volbeat-album uitkomt wil Poulsen dus nog niet verklappen, maar wel dat we het dit jaar nog mogen verwachten. "We gaan nog wat meer singles uitbrengen voor de tijd, vooral de volgende bevat een grote verrassing. En absoluut tot ziens, want volgend jaar gaan we flink door Europa en Amerika touren!"

Je kunt het hele gesprek met Michael Poulsen hieronder beluisteren.

00:00
10:34

Datum

15 juni 2021

SHARE

NU op KINK

Jack White

That's How I'm Feeling

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje