Stuur ons een berichtje

Verborgen Pareltjes: Tracks die niet op de streamingdiensten staan

In de loop der jaren zijn er flink wat artiesten overstag gegaan. Tool, AC/DC, Radiohead, allemaal waren ze in het begin kritisch over streamingdiensten. Nu ook De La Soul binnenkort te streamen is rest de vraag: zijn er na 15 jaar aan streamingdiensten nog steeds tracks niet op Spotify te vinden?

FALL OUT BOY - PAVLOVE (2008)

Opvallend: Als je naar deze Fall Out Boy track zoekt, kom je een Spotify link tegen waar je de track niet af kan spelen, maar wel de lyrics kan lezen. Dit bonusnummer van het album Folie à Deux was alleen beschikbaar op de Deluxe CD uitgave. Vervolgens is het bestaan van 'Pavlove' volledig genegeerd. De track laat horen hoe de band afstand neemt van hun poppunk sound, richting het grotere stadiongeluid dat ze na hun pauze hebben geadopteerd.

FLORENCE + THE MACHINE - PURE FEELING (2015)

Het album How Big How Blue How Beautiful bevat een aantal exclusieve bonustracks. En exclusief zijn ze wel degelijk gebleken. 'Conductor' en 'Pure Feeling' zijn niet op de streamingdiensten te vinden. De tracks staan alleen op een deluxe CD uitgave van het Florence + The Machine-album. Om er nog een schepje bovenop te doen was deze versie van het album exclusief verkrijgbaar bij Amerikaanse winkelketen Target. 

GORILLAZ - DOYATHING (2012)

In een samenwerking met Converse bracht Gorillaz een eigen schoenenlijn uit. Om de lancering van de schoenen wat meer wind in de zeilen te geven verscheen er een Gorillaz track met niemand minder dan André 3000 (Outcast) en James Murphy (LCD Soundsystem). Deze verschikkelijk pakkende track is helaas niet toe te voegen aan jouw persoonlijke playlist want op de streaming diensten is 'DoYaThing' nergens te vinden. 

NEIL YOUNG - OLD MAN (1972)

Het zal je niet ontgaan zijn, maar enige tijd geleden is Neil Young met veel bombarie van Spotify vertrokken. Ten eerste omdat hij het niet eens is met de manier waarop Spotify omgaat met de misinformatie omtrent COVID-19. Ten tweede omdat de singer-songwriter vindt dat de geluidskwaliteit van het medium niet aan zijn kwalitiet voldoet. Overigens is zijn muziek wel op andere streamingsdiensten te vinden. 

JONI MITCHELL - RIVER (1971)

Ook Joni Mitchell heeft het groene streaming monster achter zich gelaten, en om dezelfde reden als Neil Young. De twee Canadezen noemen allebei  Joe Rogan en nepnieuws rondom corona als aanleiding. Mitchell en Young zijn inmiddels bijna een jaar niet meer op Spotify te horen. Het grote verschil tussen Mitchelle en Young is dat er van eerstgenoemde nog een handje vol live platen en compilaties beschikbaar is om te streamen. 

Datum

4 januari 2023

SHARE

NU op KINK

Eddie Vedder

Save It For Later

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje