Stuur ons een berichtje

Vandaag reist de Tijdmachine naar 2005

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een jaartal. Vandaag is dat 2005! Het jaar van Strokes in de Melkweg en de grootste sneeuwstorm in Nederland OOIT! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Mick Hummel in KINK Rush Hour.

We reizen vandaag af naar 2005: Google lanceert Google Maps. YouTube registreert de domeinnaam en de eerste videos worden geupload. De wereld wordt opgeschikt door terroristische aanslagen in het Londense openbaar vervoer en in New Orleans trekt de verwoestende orkaan Katrina over. 

PSV gaat in 2005 voor de dubbel en wint de KNVB-beker en de eredivisie. In Nederland sneeuwen we totaal in op 25 november 2005: Door storm en winterse buien ontstaat de langste avondspits in Nederland ooit: er staat 802 kilometer file om 18.00 uur. 

In februari brengt Bloc Party succesalbum Silent Alarm uit en Coldplay domineert lang de albumlijsten met X&Y. Gorillaz released single 'Feel Good Inc.' en Green Day komt met 'Holiday'. 

Op Lowlands 2005 konden bezoekers een heel jonge Josh Homme met Queens Of The Stone Age zien, maar ook Franz Ferdinand, Arcade Fire, Bad Religion en Dropkick Murphy's stonden er. Pinkpop beleefde een van haar slechts bezochte edities ooit; 'slechts' 20.000 bezoekers reisden af naar Landgraaf om daar onder andere The Chemical Brothers, The Prodigy, Within Temptation en Faithless te zien. The Strokes stonden in 2005 in de Melkweg en Bruce Springsteen stond met een akoestiche show in Ahoy! 

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2005:

  • Audio Bullys ft. Nancy Sinatra - 'Shot You Down'

  • Franz Ferdinand - 'Do You Want To'

  • Maximo Park - 'Apply Some Pressure'

  • White Stripes - 'My Doorbell'

Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

 

Datum

11 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Foo Fighters

Waiting On A War

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje