Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine hoor je 1993

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1993! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

1993

De eerste editie van Lowlands, toen nog A Campingflight To Lowlands Paradise, vond dit jaar plaats. Iggy Pop, Stone Temple Pilots, The Breeders, Smasing Pumpkins en Tool stonden allemaal op die editie op het evenemententerein naast de Flevohof. Maar 1993 was ook het jaar van de eerste internetbrowser, Mosaic en het jaar dat RTL 5 begon met uitzenden.

Op Pinkpop stonden dit jaar The Black Crowes, Lenny Kravitz en Rage Against The Machine, terwijl het debuutalum van Suede, maar ook van The Cranberries ook was uitgekomen.

Maar het grootste debuutalbum kwam van Radiohead. Pablo Honey, met daarop bijvoorbeeld 'Creep' maakte grote indruk. Ook het album 'Inutero' van Nirvana kwam uit in 1993, net als 'Siamese Dream' van Smashing Pumpkins.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1993:

  • Bjørk - 'Human Behaviour'

  • Counting Crows - 'Round Here'

  • Cypress Hill - 'Insane in the Brain'

  • New Order - 'Regret'

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

3 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje