Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine: 2015

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. En vandaag is dat 2015! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2015

We duiken vandaag 6 jaar terug in de tijd. Het jaar waarin we al in het begin van het jaar worden opgeschrikt door aanslagen, waaronder de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo. Het is het jaar waarin we in maart als Koninkrijk der Nederlanden maar liefst 200 jaar bestaan. Het jaar waarin het achtuurjournaal van NOS komt te vervallen, omdat een gewapende man binnendringt en zendtijd eist. FC Groningen wint in 2015 voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker en de film die wereldwijd het meeste opbrengt is: Star Wars: Episode VII: The Force Awakens, de opbrengst is maar liefst $2.068.223.623. 

In 2015 kwamen onder andere deze albums uit: The Magic Whip van Blur, Courtney Barnett met Sometimes I Sit And Think, and Sometimes I Just Sit, Lana Del Rey kwam met Honeymoon en Tame Impala bracht Currents uit.

Pinkpop kende in 2015 een bijzondere editie. Foo Fighters moest hun show op het laatste moment cancellen, in verband met de beenbreuk van frontman Dave Grohl. De zanger van John Coffey ging 'internationaal viraal' met de vangst van een biertje. 

Op Lowlands stonden The Chemical Brothers, Underworld, Limp Bizkit en Tame Impala. Down The Rabbit Hole kende dit jaar de tweede editie, met onder andere Oscar And The Wolf, Patti Smith en Iggy Pop.

In december van 2015 overleed Motorhead frontman Lemmy Kilmister. 

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2015:

  • The 1975 - 'Love Me'
  • Beck - 'Dreams'
  • CHVRCHES - 'Leave A Trace'
  • Florence + The Machine - 'What Kind of Man'


Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

1 augustus 2020

SHARE

NU op KINK

Puddle of Mudd

She Hates Me

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje