Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine: 2017

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2017! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Mick Hummel in KINK Rush Hour.

2017

De reis van vandaag is niet heel lang, we gaan namelijk maar 4 jaar terug de tijd in. Naar het jaar dat Donald Trump werd beëdigd als president van de Verenigde Staten, met volgens hem een gigantische opkomst. In Nederland waren we ondertussen druk bezig met onze eigen politiek, want vlak voor onze Tweede Kamerverkiezingen brak de Turkijerel uit. Fatima Betül Sayankaya, de Turkse minister van familiezaken, mocht namelijk Nederland niet in om campagne te voeren voor de Turkse verkiezingen, maar deed dat toch, wat leidde tot rellen in Rotterdam.

Niet veel later stond die stad weer op zijn kop. Dit keer omdat Feyenoord na 18 jaar landskampioen wist te worden. Even leek het er op dat de Rotterdamse prijs overschaduwd ging worden door een prijs voor Ajax, maar in de Europaleague finale wisten de Amsterdammers niet te winnen van Manchester United. Ook wist Tom Dumoulin als eerste Nederlander de Giro d'Italia te winnen.

Voor de muziek was het een minder rooskleurig jaar. Een concert van Ariana Grande in Manchester werd opgeschrikt door een zelfmoordaanslag waarbij 22 mensen om het leven kwamen. Daarnaast moesten we ook afscheid nemen van Linkin Park icoon Chester Bennington, Chris Cornell en Tom Petty.

Gelukkig kwamen er een aantal albums uit die de pijn wisten te verzachten. Zo kwamen Greta van Fleet en Idles met een debuutplaat. Bracht Royal Blood How Did We Get So Dark uit, en kwam Arcade Fire met Everything Now.

Pinkpop werd een editie om nooit te vergeten. Want met Green Day en Kings of Leon stonden er twee grote bands als headliner op het podium. En oh ja, Justin Bieber was er ook nog bij...

Lowlands vierde het 25-jarig bestaan met artiesten als Mumford & Sons, The XX, Editors, Iggy Pop en Elbow.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2017:

  • 30 Seconds to Mars - 'Walk on Water'

  • National - 'Day I Die'

  • Rondé - 'Naturally'

  • Thomas Azier - 'Talk To Me'

Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

3 december 2020

SHARE

NU op KINK

Automatic

Monster

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje