Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine: 2002

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2002! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Mick Hummel in KINK Rush Hour.

2002

Het was het jaar dat we voor het eerst konden betalen met Euro's, het jaar dat Willem-Alexander en Máxima gingen trouwen, het jaar dat Feyenoord de UEFAcup won en het jaar dat Pim Fortuyn vermoord werd. 2002 was een jaar vol hoogte en dieptepunten. Maar muzikaal waren het vooral hoogtepunten. Queens of the Stone Age kwam met het album Songs For The Deaf, Coldplay bracht A Rush Of Blood To The Head uit en ook de Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters kwamen met albums.

2002 was ook het jaar van Rammstein, Lenny Kravitz, Muse, Faithless, Dropkick Murphy's en Live op Pinkpop en het jaar van Incubus, Korn, 16 Horsepower en Underworld op Lowlands.

2002 is ook het jaar dat Dee Dee Ramone, bassist van The Ramones en John Entwistle, bassist van The Who en Joe Strummer, frontman van The Clash overlijden.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2002:

  • Heather Nova - ‘Virus of the Mind’

  • Liam Lynch - ‘United States of Whatever’

  • Saybia - ‘The Day After Tomorrow’

  • Stone Sour - ‘Bother’

Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

1 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

The Last Dinner Party

Feminine Urge

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje