Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine: 1985

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1985! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

1985

Na jaren van te warme winters ging in 1985 eindelijk de elfstedentocht weer door. Maar het werd alsnog een natte bedoeling, want op de dag dat de tocht der tochten vereden werd, begon het te dooien. Gelukkig lukte het toch om hem te schaatsen. Uiteindelijk wist Evert van Bentem te winnen. Ook was 1985 het jaar dat Super Mario Bros. uitkwam, dat het Schengenverdrag tussen Duitsland, Frankrijk, België, Luxemburg en Nederland inging en dat één van de vetste concerten ooit plaats vond. In Londen en Philidelphia stonden namelijk alle groten der aarde op het podium tijdens de eerste editie van Live Aid.

Sowieso was het een muzikaal topjaar, want naast Live Aid was er ook een hoop te beleven als het gaat om nieuwe muziek. Zo werd Guns 'n Roses opgericht, kwam New Order met het album Low Life en was er ook nieuwe muziek van The Smiths, Simple Minds en Talking Heads!

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1985:

  • Kate Bush - 'Running Up That Hill'
  • Marillion - 'Lavender'
  • Propaganda - 'Duel'
  • Siouxsie & The Banshees - 'Cities In Dust'


Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

2 augustus 2020

SHARE

NU op KINK

Ugly Kid Joe

Everything About You

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje