Stuur ons een berichtje

Vandaag in de KINK Tijdmachine: 1983

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1983! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

1983

In de VS werd er overgeschakeld op een nieuw systeem, TCP/IP, waarmee de basis werd gelegd voor het internet zoals we dat nu kennen. Ook ontdekte NASA voor het eerst een zwart gat en werd de eerste aflevering van The A-Team uitgezonden.

Tegelijkertijd stond Nederland op z'n kop vanwege grootse demonstraties tegen kruisraketten. De grootste Nederlandse demonstratie ooit vond plaats in 1983 in Den Haag. Ook werd het land in zijn greep gehouden door de Heinekenontvoering.

Maar muzikaal zat het gelukkig zeer goed in 1983. U2 bracht het album War uit. David Bowie kwam met Let's Dance en we maakte kennis met Slayer die het debuutalbum Show No Mercy uitbracht.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1983:

  • David Bowie - 'China Girl'

  • Simple Minds - 'Waterfront'

  • Suicidal Tendencies - 'Institutionalized'

  • U2 - 'New Year's Day'

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

11 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Dropkick Murphys

I'm Shipping Up To Boston

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje