Stuur ons een berichtje

KINK

Vandaag hoor je in de KINK Tijdmachine 2012

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2012! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Mick Hummel in KINK Rush Hour.

2012

Het zou onze ondergang worden. De maya-kalender hield namelijk op en dus zou 2012 het jaar worden dat de wereld zou vergaan. Maar dat viel uiteindelijk best wel mee. Toegegeven, er was een enorme economische crisis, waardoor Griekenland bijna failliet ging. En ook was er Project X in Haren, waarbij het dorp in Groningen te maken kreeg met grote rellen. Maar er was ook genoeg positiefs te melden!

André Kuipers keerde namelijk succesvol terug op aarde, na een half jaar in de ruimte. Laura Dekker werd de jongste persoon die de wereld om zeilde en de Nederlandse delegatie haalde 6 gouden, 6 zilveren en 8 bronzen medailles op tijdens de Olympische Spelen in Londen.

De festivalweides stonden ook vol. Pinkpop wist bijvoorbeeld Bruce Springsteen, Linkin' Park en The Cure naar Nederland te halen en op Lowlands stonden The Black Keys, Two Door Cinemaclub en Foo Fighters op het podium.

Daarbij vlogen er ook een paar hele mooie albums om je oren. Het solo-debuut van Anneke van Giersbergen bijvoorbeeld, maar ook het solo-debuut van Jack White. Lana del Rey bracht haar album 'Born to Die' uit en Muse kwam met 'The 2nd Law'.

KINK TIJDMACHINE

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2012:

  • Django Django - 'Default'
  • Grimes - 'Genesis'
  • Imagine Dragons - 'Radioactive'
  • Jake Bugg - 'Lightning Bolt'

 

Welke wil jij vanavond bij Mick horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

4 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Metallica

Whiskey in the Jar

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje