Stuur ons een berichtje

Vandaag hoor je 2014 in de KINK Tijdmachine!

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 2014! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2014

De kans is vrij groot dat jij een emmer vol ijswater over je kop hebt gegooid in dit jaar. 2014 was namelijk het jaar van de Ice Bucket Challenge. Maar er gebeurde nog veel meer! We werden derde op het WK voetbal dankzij de gouden pik van bondscoach Louis van Gaal en we vierden voor het eerst koningsdag. Maar 2014 was ook het jaar van nationale rouw. In 2014 werd het vliegtuig MH17 namelijk neergeschoten boven Oekraïne. Alle inzittenden, waaronder veel Nederlanders, kwamen om het leven.

Gelukkig bood de muziek, zoals zo vaak, ook dit jaar troost. Wat dacht je van Caustic Love van Paolo Nutini, met daarop bijvoorbeeld 'Iron Sky'. Maar ook Lana del Rey, Elbow, Beck en The War on Drugs brachten platen uit. Net als Royal Blood, die met hun debuutalbum kwamen.

Qua festivals beleefde vooral Pinkpop een bijzondere editie. Natuurlijk door de komst van The Rolling Stones, maar ook door die bizarre show van Metallica. Na heftig noodweer klommen de mannen toch op het podium en één van de beste optredens in Landgraaf ooit was een feit!

Op Lowlands mochten Triggerfinger, Bring Me The Horizon, Volbeat, Stromae en Queens of the Stone Age het podium bestormen.

2014 was ook het jaar dat Joe Cocker en Tommy Ramone van The Ramones overleden.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2014:

  • Elbow - ‘New York Morning’

  • Fall Out Boy - ‘Centuries’

  • HAIM - ‘If I Could Change Your Mind’

  • London Grammar - ‘Hey Now’

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

9 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Dropkick Murphys

I'm Shipping Up To Boston

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje