Stuur ons een berichtje

Vandaag hoor je 1997 in de KINK Tijdmachine

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1997! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

Het jaar begon koud. Zo koud zelfs dat er een Elfstedentocht geschaatst kon worden, die door Henk Angenent werd gewonnen. Tot de dag van vandaag de laatste winnaar van de tocht der tochten. Maar 1997 is ook het jaar dat Google wordt opgericht, dat het eerste deel van Harry Potter in de boekhandel komt te liggen en dat Groot Britanië wordt opgeschrikt door het autoongeluk waarbij prinses Diana om het leven komt. 

Muzikaal wordt het vooral het jaar van Radiohead. Met 'OK Computer' maken zij een verpletterende indruk en maken ze het meest invloedrijke album van het jaar. Maar ook komt dit jaar het debuutalbum van Daft Punk en Limp Bizkit uit. Daarbij blijft 'Urban Hymns' van The Verve een classic uit '97.

David Bowie mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen en viert dat met een concert in Madisson Square Garden. Op het podium staan onder andere Foo Fighters, Sonic Youth en Billy Gorgan van The Smashing Pumpkins.

Op Pinkpop staan Korn, Placebo en Beck, maar ook Live, Counting Crows en Faithless komen naar Landgraaf. Lowlands viert het 5 jarig jubileum met Blink-182, dEUS, Foo Fighters en Faith No More.

In 1997 kwamen er ook een aantal KINK artiesten ter wereld. Jade Bird werd geboren en ook Yunblud zag voor het eerst het levenslicht.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1997:

  • Dandy Warhols - 'Not If You Were The Last Junkie on Earth'
  • Junkie XL - 'Saturday Teenage Kick'
  • Kula Shaker - 'Hush'
  • Republica - 'Ready To Go'

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

24 februari 2021

SHARE

NU op KINK

Killers

When You Were Young

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje