Stuur ons een berichtje

Vandaag gaat de KINK Tijdmachine terug naar 2001

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. En vandaag is dat 2001! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

2001

Het was qua nieuws niet het mooiste jaar. 2001 werd natuurlijk vooral het jaar van de aanslagen van 11 september. Maar ook de cafébrand in Volendam en de MKZ-crisis staan nog in het collectief geheugen gegrift. Gelukkig waren er een paar kleine hoogtepuntjes. Zo werd het homohuwelijk legaal, werd Wikipedia opgericht en kwam er een bak goede muziek uit.

Denk bijvoorbeeld aan Is This It, het debuutalbum van The Strokes. Of Toxicity van System of a Down. Maar ook Origin of Symetry van Muse. Maar daar blijft het niet bij, want ook Radiohead, The White Stripes en Daft Punk brachten platen uit.

Ook de festivalposters waren goed gevuld. Lowlands had Muse, Hooverphonic, The Prodigy, Live, System Of A Down en Stone Temple Pilots weten te strikken en Pinkpop ontving Radiohead, Limp Bizkit, Manic Street Preachers en Queens Of The Stone Age

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 2001:

  • Alien Ant Farm - ‘Smooth Criminal’

  • Faithless - ‘We Come 1’

  • P.O.D. - ‘Alive’

  • Within Temptation - ‘Our Farewell’

Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

 

Datum

23 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje