Stuur ons een berichtje

Vandaag gaat de KINK Tijdmachine terug naar 1986

Met de KINK Tijdmachine duiken we iedere avond een half uur lang in het nieuws, de trends en de muziek van een specifiek jaar. Vandaag is dat 1986! Je hoort de KINK Tijdmachine bij Tim Op het Broek in KINK Rush Hour.

1986

Er was genoeg te beleven in 1986. We kregen er bijvoorbeeld een hele nieuwe provincie bij! Flevoland is sinds 1986 officieel onderdeel van Nederland. Aruba daarintegen besloot voortaan als autonoom land door te gaan. Verder kregen we een nieuw geldbiljet, de vuurtoren van 250 gulden, vond er in Tsjernobyl een enorme kernramp plaats, werd de Zweedse premier Olof Palme vermoord en maakte Maradonna Argentinië wereldkampioen.

Ook op muzikaal gebied gebeurde er genoeg. Beastie Boys kwam met het album Licensed to ill, Depeche Mode met Black Celebration en The Smiths met The Queen is Dead. Maar muzikaal was 1986 vooral het jaar van Metallica. Niet in de laatste plaats vanwege het legendarische album Master of Puppets. Maar vooral door de dood van Cliff Burton.

Burton was de bassist van de band. Hij was uiteraard mee op de Europese tour, toen in Scandinavië de tourbus in een slip belande en over de kop sloeg. De hele band kon ongedeerd de bus uitkomen, behalve Burton. Hij overleefde het ongeluk niet.

KINK TIJDMACHINE 

Iedere dag stoppen we 4 nummers uit een jaar in de KINK Tijdmachine en jij bepaalt welke eruit komt. Vandaag bestaat de keuze uit deze klassiekers uit 1986:

  • Big Country - 'Look Away'
  • David Bowie - 'Absolute Beginners'
  • R.E.M. - 'Fall On Me'
  • Van Halen - 'Why Can't This Be Love'


Welke wil jij vanavond bij Tim horen? Stemmen kan via Facebook, Twitter of Instagram, of natuurlijk via de KINK app!

Datum

31 maart 2021

SHARE

NU op KINK

Vices, The

Gold

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje