Stuur ons een berichtje

Vandaag 25 jaar geleden: Blur vs. Oasis

Precies 25 jaar geleden was de Britpop in de ban van een enorme clash: Blur en Oasis brengen op dezelfde dag een single uit. 'Country House' vs. 'Roll With It'. Maar wie wint deze strijd?

BLUR VS. OASIS

Het staat in de boeken als een van de grootste clashes in de muziekgeschiedenis. Blur vs. Oasis. In de jaren '90 waren beide bands enorm populair. Onderling was er veel respect voor elkaar, maar de Britse pers zag een geweldige clash in de beide releases.Op 12 augustus verscheen deze cover op NME, een van de grootste Britse muziekbladen: 

COUNTRY HOUSE VS. ROLL WITH IT 

Op 14 augustus brengen beide bands tegelijkertijd een single uit. Blur kwam met 'Country House' en Oasis met 'Roll With It'. De Britse media zagen dit als dé strijd van het moment, welke single meer zou verkopen zou de strijd winnen. In één week tijd verkocht Blur's Country House' 274.000 exemplaren en 'Roll with It' ging 216.000 keer over de toonbank, waarmee de nummers respectievelijk op nummer één en nummer twee stonden.

BLUR WINT?

En met die uitslag zou je zeggen dat Blur de strijd heeft gewonnen. Echter; de album verkoop (The Great Escape van Blur en (What's The Story)Morning Glory van Oasis) werd weer gewonnen door Oasis. Een échte winnaar is dus niet uit te roepen, maar spannend was het 25 jaar geleden wel! 

Datum

14 augustus 2020

SHARE

NU op KINK

Manic Street Preachers

If You Tolerate This Your Children Will Be Next

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje