Stuur ons een berichtje

Vanavond aangekondigde versoepelingen zijn nog niet genoeg volgens de evenementensector

Vanavond was er weer een persconferentie in Den Haag. Hier werden naast het loslaten van de 1,5 meter regels ook versoepelingen aangekondigd voor festivals en concerten. Maar volgens organisatoren uit de sector zijn die versoepelingen nog geen oplossing.

Op dit moment mogen evenementen binnen alleen gehouden worden als de bezoekers een vaste zitplaats hebben, en de zaal mag dan maar voor twee derde gevuld. Vanaf 25 september mogen evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen, zoals concerten, gehouden worden met maximaal 75% van de zaalcapaciteit. Ook moeten bezoekers bij binnenkomst een Corona QR code kunnen laten zien.

Ook meerdaagse festivals en evenementen mogen vanaf de 25e weer, zowel binnen als buiten. Daar moeten bezoekers dan elke 24 uur hun 'coronapas' laten zien.

DOEKJE VOOR HET BLOEDEN

Inmiddels heeft het kabinet wel bekend gemaakt dat het 15 miljoen euro uittrekt als steun voor organisatoren die door de beperking van de zaalcapacaiteit in financiele problemen komen. "Een doekje voor het bloeden", noemt MOJO-directeur Ruben Brouwer de steun op KINK. "Het is een beetje afkopen van schuldgevoel. Het begint met de vraag: hoezo die 75 procent? En daar komen ze niet uit, dus daarom maar wat geld. Het is too little, too late". Zijn bedrijf zint dan ook nog steeds op juridische stappen.

00:00
03:44
Ruben Brouwer van MOJO over de nieuwe versoepelingen

UNMUTE US

Afgelopen weekend gingen nog 150.000 mensen de straat op in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht bij het tweede UnMute Us protest. Deze live-muziekfans voerden actie omdat ze festivals, concerten en clubs weer op volle capactiteit willen laten open gaan. Daar zijn we dus nog niet. Maar het gaat dus wel vanaf 25 september weer een stapje die kant op.

DENEMARKEN

In Denemarken zijn sinds vorige week helemaal geen coronamaatregelen meer. Marc Bonten, lid van het OMT, zei daarover bij RTL Nieuws: "Als de vaccinatiegraad verder toeneemt, dan zitten we daar heel dichtbij. Als we richting de 95 procent gaan, dan ben ik ervan overtuigd dat we nog meer maatregelen los kunnen laten zonder dat we risico lopen.".

Datum

14 september 2021

SHARE

NU op KINK

Nothing But Thieves

Impossible

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje