Stuur ons een berichtje

Van Radiohead tot Metallica: Deze KINK-artiesten kwamen langs in 25 jaar South Park

"Oh my god, they killed Kenny!" Inmiddels zo'n 126 keer. En de kans dat Eric, Kyle, Stan of één van de andere South Park karakters die zin een 127ste keer gaat uitspreken is groot, want er worden nog steeds nieuwe afleveringen gemaakt. En dat gebeurt vandaag al precies 25 jaar. En in die 25 jaar, bezochten ook behoorlijk wat muzikanten het bekende dorpje!

METALLICA

In de negende aflevering van seizoen zeven vormen Kyle, Stan en Kenny de band Moop. Om inspiratie op te doen besluiten ze illegaal muziek te downloaden van het internet, maar dan worden ze opgepakt door de FBI, die ze laat zien welke gevolgen illegaal downloaden kan hebben. Zo kan Metallica-drummer Lars Ulrich geen gouden haaientank kopen voor naast zijn zwembad en moet Britney Spears een kleinere privejet kopen dan ze eigenlijk wil.

Geschrokken door deze schokkende beelden, besluiten de jongens te gaan staken tegen illegaal downloaden, waarbij ze steun krijgen van verschillende grote artiesten. Zo sluit Metallica zich snel aan bij het protest en zijn ook Blink-182 en Alanis Morissette aanwezig. Allemaal onder het motto 'Musicians On Strike'. Uiteindelijk besluit Moop om te stoppen met hun protest, omdat ze het belangrijker vinden om fans te hebben die hun muziek willen downloaden, dan om geld te hebben. De overige bands blijven wel gewoon staken.

RADIOHEAD

In het vijfde seizoen krijgt Eric Cartman het aan de stok met Scott Tenorman. Deze jongen van 15 heeft hem namelijk zijn schaamhaar verkocht, omdat Eric dacht dat hij dan volwassen zou worden gevonden. Nadat Kyle, Stan en Kenny hem ervan overtuigen dat Tenorman hem heeft opgelicht, doet Eric er alles aan om wraak te nemen. Tijdens het maken van zijn plannen, komt Cartman erachter dat Scott groot fan is van Radiohead.

In eerste instantie nodigt Cartman Scott uit om naar een interview van Radiohead op MTV te kijken op het dorpsplein. Alleen heeft Cartman de stemmen van de bandleden vervangen door zijn eigen stem, en laat hij de band zeggen dat ze een hekel hebben aan Scott. Scott is weinig onder de indruk en laat een video zien van Eric die een varken nadoet.

In een ultieme poging tot wraak probeert Eric de band naar South Park te lokken met een smoes. Hij schrijft de band dat Scott ernstig ziek is, en dus komt de band naar South Park toe. Daar heeft Eric er echter voor gezorgd dat Scott's ouders inmiddels zijn doodgeschoten, waardoor Scott aan het huilen is als de band langs komt. De band noemt hem dan een 'cry baby' en zorgt in Cartman's ogen voor de ultieme vernedering.

 

OZZY OSBOURNE

In de veertiende aflevering van seizoen twee komt Chef erachter dat zijn liedje gejat is door Alanis Morissette. Hij vraagt het platenlabel om zijn naam toe te voegen aan de credits, maar dat wordt geweigert. Sterker nog, het platenlabel besluit om Chef aan te klagen. Dat verliest Chef en dus moet hij 2 miljoen dollar betalen, of de gevangenis in. 

Hoewel Chef zelf bedacht had om de prostitutie in te gaan om het geld te verzamelen, vonden Kyle, Kenny, Stan en Eric het een beter idee om langs verschillende artiesten te gaan om koekjes te verkopen. Ze hebben namelijk van Chef gehoord dat hij vroeger heeft gekookt voor grote sterren, waaronder The Beatles en The Sex Pistols. Maar, hoewel Elton John, Meatloaf en Rick James allemaal iets van ze kopen, verzamelen ze lang niet genoeg geld om Chef vrij te pleiten.

Maar dan schiet Elton John te hulp, die wat vrienden heeft uitgenodigd om op te treden op 'Chef Aid'. Op deze parodie van Live Aid staan Rancid, Primus, Joe Strummer en ook Ozzy Osbourne op het podium. Die laatste verteld dat Chef hem ooit had geadvisseerd om "A pompadour hat" te kopen, maar dat hij had verstaan "Bite the head of a bat". Vervolgens bijt hij tijdens het optreden ook het hoofd van Kenny eraf. Maar, dankzij Chef Aid lukt het wel om Chef weer vrij te krijgen!

KORN

South Park heeft af en toe verhaallijnen die vrij ingewikkeld zijn en meestal nergens op slaan. Zo ook deze. De tiende aflevering van seizoen drie vind plaats tijdens Halloween. In de havens van South Park wordt een groot feest gegeven, waar Korn komt optreden. Alleen wordt Korn, getekend in Scooby Doo-stijl, lastig gevallen door piraatspoken. 

Samen met Kenny, Stan, Eric en Kyle gaat de band op zoek naar antwoorden, want zolang de piraat spoken in de haven blijven rondwaren, durft niemand naar het halloweenfeest te gaan. Ze komen erachter dat Father Maxi, de priester van het dorp, de piraatspoken maakt met behulp van een zaklamp en drie wattenstaafjes (en ja, we zien even door de vingers dat er ook echte kanonskogels, een piratenschip en afgehakte hoofden in de aflevering zitten). Volgens hem is Halloween namelijk een Satanisch feest en mag dat dus absoluut niet gevierd worden. Uiteindelijk wordt hij door Korn ontmaskert en kan de band alsnog spelen. En oh ja! Korn heeft blijkbaar ook speciale 'corn-powers', waarmee ze veranderen in een maisproduct...

 

KURT COBAIN

Jazeker! Zelfs Kurt Cobain duikt op in een South Park aflevering! In de laatste van seizoen 18 baalt Kyle ervan dat zijn hele familie continue achter een schermpje zit. En volgens hem is de enige oplossing de televisie. Want daar kun je met het hele gezin omheen zitten. Om ervoor te zorgen dat dat lukt, bedenkt Kyle een hashtag, die vervolgens gebruikt wordt door televisieproducenten van een hollyday special. 

De televisieproducenten zijn echter niet alleen maar de verbinder van het gezin. De grote baas blijkt namelijk net opa te zijn geworden. Zijn kleinzoon kijkt vooral naar Youtubers zoals PewDiePie en dat kan zijn opa niet uitstaan. Dus verzint hij een manier om enorm trending te worden. Dat doet hij door grote artiesten, zoals U2, Lorde (wat in South Park overigens de vader van Stan is) en Kurt Cobain uit te nodigen. Of hoewel, Kurt Cobain is er niet echt, maar een hologram van de Nirvana frontman zingt wel een liedje. Ook komen er hologrammen van Elvis, Michael Jackson en TuPac in de aflevering voorbij. 

Ondertussen lijkt de aflevering veranderd te zijn in de holliday special, want bij iedere scene geeft Cartmen, als YouTuber, irritant commentaar. Totdat hij, op het einde, verdreven wordt door PewDiePie. Geen zorgen, je hebt geen last van een zonnesteek, je leest het allemaal goed, want als South Park normaal al bijzondere verhaallijnen samenstelt, dan is deze aflevering absoluut de bijzonderste en meest ingewikkelde van allemaal! Maar, dus wel, Kurt Cobain!

Datum

13 augustus 2022

SHARE

NU op KINK

Elephant

For a Friend

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje