Stuur ons een berichtje

Van 2 naar 6 tracks in de KINK 1500: Fontaines D.C.

A Hero's Death van Fontaines D.C. is een van die platen die je in 2020 gehoord of gekocht moet hebben. Voor de Ierse post-punk band zou 2020 hét jaar worden. Met een tour langs verschillende festivals en met dat belangrijke tweede album. Dat mocht helaas niet zo zijn, maar een ding zat wel mee; ze gingen van 2 naar 6 tracks in de KINK 1500. Dit zijn ze op een rijtje.

Na het daverende debuut Dogrel, keek de wereld rijkhalzend uit naar album nummer twee van de Ierse band Fontaines D.C.. A Hero's Death verscheen afgelopen juli en single 'A Hero's Death' beloofde al veel goeds. Verder zat het jaar ook voor deze band niet mee: tournees zijn gecanceld, we hebben de band niet mogen zien op Best Kept Secret of Rock Werchter. Maar met een nieuw album en heel wat extra keuzes heeft de band zich nog meer gevestigd in de KINK 1500. Dit zijn de 6 tracks van Fontaines D.C. in de KINK 1500.

 

#1199 BIG

'Big' was de vijfde single van debuutalbum Dogrel uit 2019. En dan denk je wellicht, is vijf niet wat veel? Uiteindelijk bracht de band maar liefst 7 singles uit, waarvan nummer 7 de meest succesvolle bleek. 

 

#419 TOO REAL

Fontaines D.C. werd na debuut Dogrel door bejubeld. Het album werd genomineerd voor de Mercury Prize in 2019. 'Too Real' is een van de succesvolle singles van het album. 

 

#309 A HERO’S DEATH

'A Hero's Death' was de eerste single van het gelijknamige tweede album. Al na 18 maanden na het debuut kwam het album uit. Voor de videoclip vond de band Game Of Thrones-ster Aiden Gillen bereid om mee te spelen als talk-show host. 

 

#258 TELEVISED MIND

'Televised Mind' is de derde single van A Hero's Death en kwam eind juni uit. Over een kleine maand heeft Fontaines D.C. hun eerste shows gepland staan in Engeland en zullen we deze hopelijk ook eens horen. 

 

#184 LIBERTY BELLE

'Liberty Belle' was het eerste geluid wat we in augustus 2018 van de band hoorden. Het was de eerste single van debuut 'Dogrel' en was direct raak. 

 

#48 BOYS IN THE BETTER LAND

'Boys in the Better Land' komt uit in april 2019 en is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een plaat die je wilt uitschreeuwen, mee-pitten en wilt horen op de festivalweides. In 2019 werd de band op het laatste moment toegevoegd aan de line-up van Lowlands, en je mag in je handjes knijpen als je daar bij bent geweest. Wij hopen ze nu vooral te gaan zien in TivoliVredenburg in maart 2021. 

Datum

27 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

Metallica

Enter Sandman

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje