Stuur ons een berichtje

Van 1 naar 6 tracks in de KINK 1500: The Strokes

2020 zou ook het jaar worden van The Strokes. Dat verliep anders. Geen wereldwijde tour en voor ons geen weerzien met de band. Maar gelukkig was daar wel een nieuw album én een enorme groei van de band in de KINK 1500. Vorig jaar stond alleen 'Last Nite' in de lijst, dit jaar staan ze met 6 noteringen in de KINK 1500.

THE NEW ABNORMAL 

In april 2020 kwam The New Abnormal uit. Een album waar we 7 jaar op hebben moeten wachten. Er werd rijkhalzend werd uitgekeken naar het nieuwe geluid van The Strokes. En dat stelde niet teleur! The Strokes waren terug en dat zie je ook in de KINK 1500. Wat het voor de lijst had betekent als we ze ook nog live hadden gezien op Best Kept Secret, zullen we nooit precies weten, maar met 6 noteringen in de lijst mogen de Amerikanen zeker tevreden zijn! Nu nog hopen op een weerzien volgend jaar. 

 

#1437 HARD TO EXPLAIN

'Hard To Explain' is de eerste single van het legendarische debuutalbum van The Strokes: Is This It. De single (en het album) kwamen uit in 2001. 

#1218 BAD DECISIONS

In februari 2020 bracht de band single 'Bad Decisions'. Nietsvermoedend en onwetend keken we met de release van dit nummer uit naar de zomer. Wat zou dit gewéldig worden op de festivalweides. 'Bad Decisions' viel ook goed bij de KINK-luisteraars en is direct in de lijst gestemd. 

#897 HEART IN A CAGE 

'Heart In A Cage' is een single van derde album First Impressions Of Earth. Het is het enige nummer van dit album in de KINK 1500. 

#736 BROOKLYN BRIDGE TO CHORUS

'Brooklyn Bridge To Chorus' is de derde single van The New Abnormal. Een heel ander geluid dan de eerdere singles, met meer synthesizers en een 80's sound. Maar ook dat valt goed! 'Brooklyn Bridge To Chorus' komt dit jaar binnen op #736 in de KINK 1500. 

#531 SOMEDAY

'Someday' was de derde single van debuut Is This It. Rammelende gitaren, de scheurende stem van Julian Casablancas eroverheen, dat is een vertrouwd geluid van The Strokes. 

#293 LAST NITE

De hoogste notering van The Strokes is 'Last Nite'. In de KINK 1500 van 2019 was dit hun enige notering, toen nog op #743. De band en de noteringen zijn dus behoorlijk gegroeid. 'Last Nite' was de tweede single van debuut Is This It

Datum

23 oktober 2020

SHARE

NU op KINK

System Of A Down

Lonely Day

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje