Stuur ons een berichtje

KINK

Valentijnsdag in de muziek: Deze artiesten bleven wél samen

Als het gaat over liefde in de muziek, dan gaat het vaak over de verhalen met een slechte afloop. Al snel wordt de naam Fleetwood Mac in de mond genomen en wordt besloten dat daten binnen de band een slecht plan is. Maar toch slaat Cupido met regelmaat toe, en vaak ook met succes!

PARAMORE

Toegegeven, de eerste liefde die ontbrandde binnen de gelederen van Paramore was minder succesvol. Hayley Williams en gitarist Josh Farro hebben korte tijd gedate, maar uiteindelijk stapte die laatste met slaande deuren en een hoop ruzie de band uit. Echter bleef de rest van de band samen en sprongen de vonken uiteindelijk over tussen Hayley Williams en gitarist Taylor York. In 2022 bevestigde Hayley haar relatie met Taylor, waar ze sindsdien behoorlijk gesloten over zijn.

NEW ORDER

De kans bestaat dat er een klein feestje gevierd wordt binnen New Order, want binnen de gelederen is er sprake van een 30-jarig huwelijksfeestje. Toetsenist Gillian Gilbert en drummer Stephen Morris zeiden in 1994 namelijk 'I do' tegen elkaar en zijn nog steeds samen. Hun verhaal begon in de jaren 70. Gillian had destijds een all-female punk groep en was, in de woorden van Stephen Morris "A busy girl. 

Toch sloegen de vonken over, zeker toen New Order herrees uit de as van Joy Division. Aangezien Bernard Sumner (na de dood van Joy Division-frontman Ian Curtis) plotseling de rol van frontman op zich moest nemen, nodigde de band Gillian Gilbert uit en sindsdien is ze nooit meer weg gegaan. Succesvol in de muziek en in de liefde dus!

TALKING HEADS

Hoewel Talking Heads zelf een verhaal is vol met discussie en ruzie tussen frontman David Byrne en de overige bandleden, zit er ook een succesvol liefdesverhaal binnen de band. Bassist Tina Weymouth en drummer Chris Frantz kende elkaar al sinds de middelbare school en hadden zelfs al verkering voordat ze samen in een band stapte. Sterker nog, in eerste instantie weigerde Tina in dezelfde band te spelen als Chris, omdat ze zich liever focuste op schilderen. Toch spaarde ze stiekem voor een basgitaar en binnen de kortste keren bleek dat ze talent had.

Uiteindelijk belandde ze toch in de band van Chris en als rythme sectie van Talking Heads waren ze voor een groot deel verantwoordelijk voor de muziek, die nog steeds fantastisch klinkt!

BRUCE SPRINGSTEEN & THE E STREET BAND

Iedereen die Bruce Springsteen live heeft gezien, heeft ook heel even gekeken naar de roodharige vrouw die naast hem op het podium staat. Patti Scialfa kwam Bruce in de vroege jaren 80 tegen in een lokale bar en besloot al snel dat ze onderdeel wilde zijn van The E Street Band, Springsteen's legendarische band. Bruce had destijds echter een vrouw en dus bleef de relatie tussen Patti en Bruce lange tijd proffessioneel. Tot 1988. De relatie tussen Bruce en zijn eerste vrouw liep op de klippen en niet veel later was hij getrouwd met Patti, met wie hij nu al ruim 30 jaar samen is!

Datum

14 februari 2024

SHARE

NU op KINK

Ramones

Blitzkriegbop

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje