Stuur ons een berichtje

Vakantieplannen? Pak de KINK-vakantie paklijst erbij!

Nu de zomervakantie voor de meesten afgetrapt is, leek het ons wel tijd om te helpen met het aanvullen van de vakantie paklijst. Of je nou met de auto naar Kroatië gaat, gaat kamperen in Nederland of een thuisvakantie hebt gepland: met deze items kom jij je vakantie KINK-proof door!

SPEL: HITSTER

Na het zoveelste potje mens-erger-je-niet, yahtzee of pesten is het wel tijd voor iets anders! Heb je al van Hitster gehoord? Bij dit spel luister je naar verschillende hits van de afgelopen decennia en raad je de artiest, titel en het jaartal waarbij je zo veel mogelijk kaartjes verzamelt die op chronologische volgorde geplaatst moeten worden. Van The Ramones tot Billie Eillish en van Blondie tot Arctic Monkeys - bij dit spel hoef je niet bang te zijn dat iemands muzieksmaak wordt uitgesloten. Een family-proof spel waar je ook nog eens nieuwe muziek kunt ontdekken.

BOEKEN

Voor velen is een goed boek een must op de vakantie paklijst. Er zijn talloze biografieën te vinden van artiesten, dus wij helpen je alvast met kiezen! Hieronder een paar tips:

  1. Life - K. Richards, J. Fox. “Fantastisch boek. Het is alsof hij gewoon naast je zit aan de bar en zijn verhaal vertelt”, zegt KINK-dj Tim op het Broek. In de langverwachte autobiografie van Keith Richards vertelt de man zelf van begin tot eind zijn verhaal van The Rolling Stones. Een eerlijk en open beschrijving van het levensverhaal waar velen al lange tijd meer van wilden weten.
  2. Scar Tissue - A. Kiedis, L. Sloman. In Scar Tissue lees je het verhaal van de zanger en tekstschrijver van de legendarische band Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis. De spanningen in zijn persoonlijke leven, de gruwelen van het afkicken, liefde en seks: alles komt voorbij in Scar Tissue. 
  3. Face It - D. Harry. In de memoires van Debby Harry lees je hoe een meisje uit een adoptiegezin in een klein stadje in New Jersey uitgroeit tot kunst, mode, cultuur -en rock symbool. Zowel de heftige, stoere en kwetsbare verhalen over het beginnende artiestenleven in New York komen voorbij vanuit het perspectief van een vrouw in een wereld vol mannen.

FILMS

Voor onderweg in de auto, het vliegtuig, of op een regenachtige dag in de tent: een goede muziekdocumentaire paraat hebben is altijd een goed idee. 

  1. Meet Me In The Bathroom: Welkom in New York City's post-punk/indie pop rock scene! In deze documentaire volg je New Yorkse bands zoals Interpol, LCD Soundsystem, The Yeah Yeah Yeahs en The Strokes in het eind van de 90s en begin van de 00s. Meet Me In The Bathroom (genoemd naar de gelijknamige track van The Strokes) laat verschillende kanten van New York City zien, waarbij de effecten van 9/11, gentrificatie, misogynie en drugsverslaving worden uitgelicht.
  2. The Stones and Brian Jones: Als een van de oprichters van The Rolling Stones in 1962, moest gitarist Brian Jones de band in 1969 verlaten en kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Als 14-jarige ontmoette regisseur Nick Broomfield Jones bij toeval in de trein. Voor Brian lag de wereld toen nog aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht, waaronder de muzikale en creatieve genialiteit van Brian Jones en zijn rol in The Rolling Stones.
  3. Cypress Hill: Insane In The Brain: Ervaar de legendarische groep Cypress Hill als nooit tevoren in de meeslepende documentaire Cypress Hill: Insane in the Brain. Dit rokerige avontuur neemt je mee door de levens en carrières van deze baanbrekende, genre-overstijgende Hip Hop groep. Van het kweken van de wietplant tot het roken ervan en het rappen erover, hun invloed is voor altijd verweven in het muzikale landschap van Hip Hop, zelfs na meer dan 30 jaar.

KINK MERCH

Erg belangrijk: kleding die goede bescherming biedt tegen verbrande schouders, niet te heet is in de brandende zon, je warm houdt op een regenachtige dag en die bovendien laat zien dat jij een hele goede muzieksmaak hebt. KINK-merch kan niet ontbreken in je koffer! Voor onder andere vette T-Shirts, sweaters en hoodies kun je terecht bij kinkstore.nl. 

KINK APP

Eindelijk de aux-kabel te pakken in de auto? Zorg dat je van te voren alvast de KINK app hebt gedownload zodat je meteen de beste alternative rock door de speakers kan laten blazen. Afwisseling nodig? Tune in op een van onze thema-kanalen! Die rit naar Zuid-Italië is zo voorbij. Een mobiele internetradio op batterijen is ook een topidee trouwens. En als je binnen Nederland op vakantie gaat luister je natuurlijk gewoon fijn en vertrouwd via DAB+ of FM naar de beste alternative rock!

Datum

1 augustus 2024

SHARE

NU op KINK

Coldplay

Violet Hill

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje