Stuur ons een berichtje

Torre van de staat: 'deze tour voelt heel anders dan de andere'

De Staat is al een tijdje op Europese tour, en hebben inmiddels onder andere Frankrijk en Engeland gehad. Tijd om even te bellen met frontman Torre om te vragen hoe het gaat!

`De Staat is bezig met de grootste Europese tour tot nu toe. Langs onder andere Londen, Manchester en Edinburgh, en deze week in Duitsland en Oostenrijk. 

Jasper Leijdens belde in KINK Rush Hour met Torre. 'Wij zijn natuurlijk best een harde band, maar het verschilt per land hoe ze er mee omgaan. In Glasgow was het een permanente crowdsurf. Ergens in Duitsland is het dan weer heel beschaafd, het wisselt heel erg. Ik moet zeggen, het is afwachten wat je kunt verwachten, maar deze tour voelt anders als voorheen. We zijn 10 jaar bezig, en in het begin stonden er in Duitsland 10, 30 of 80 man, en daarna het dubbele, maar nu voelt het voor het eerst anders, groter. De nieuwe plaat wordt soms woord voor woord al meegezongen.'

Luister hier het gesprek van Jasper en Torre terug.

00:00
04:35
Torre van de Staat over Europese Tour

Na de Europese tour komt De Staat weer terug naar Nederland, en dan staan ze op 16 maart in AFAS Live. Tijdens deze festivalzomer kun je de band vinden op Rock Werchter, Dauwpop, Paaspop en Down The Rabbit Hole.

Datum

25 februari 2019

SHARE

NU op KINK

Mood Bored

Wake Up With You

Gedraaid op KINKOpen

Stuur ons een berichtje